8 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης τζακιού για όλο το χρόνο

8 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης τζακιού για όλο το χρόνο

 

Το τζάκι θα μπορούσε κανείς να πει πως αποτελεί την καρδιά του σπιτιού. Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από τον ήχο των ξύλων στη φωτιά, ή τη ζέστη που εκπέμπει τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ακόμη και αν δεν είναι όμως λειτουργικό, ή απλά είναι καλοκαίρι και δεν χρησιμοποιείται, με την κατάλληλη διακόσμηση τζακιού, γωνιακό και μη, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το σπίτι κάθε εποχή!

 

Χρησιμοποιήστε έναν καθρέπτη

Η διακόσμηση πάνω από το τζάκι είναι αρκετά απλή υπόθεση, και ξεκινάει συνήθως με έναν επιτοίχιο καθρέπτη. Η ποικιλία τους στην αγορά είναι πολύ μεγάλη, οπότε μπορείτε εύκολα να βρείτε έναν καθρέπτη που να συμπληρώνει κατάλληλα το σχεδιασμό του τζακιού σας και παράλληλα να διαθέτει το ιδανικό μέγεθος. Για ένα πιο "χαλαρό" στυλ, μπορείτε να μην τον κρεμάσετε καν από τον τοίχο, αλλά να τον στηρίξετε απλά πάνω στο τζάκι σας.

 

Κρεμάστε έναν πίνακα

Εναλλακτικά, αντί για καθρέπτη μπορείτε να κρεμάσετε έναν πίνακα ζωγραφικής. Το τζάκι πάντα έχει την τάση να τραβάει τα βλέμματα, οπότε είναι σίγουρο πως και ο πίνακας στο πάνω μέρος του δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητος. Το στυλ του πίνακα κατά κύριο λόγο θα εξαρτηθεί από το αν το τζάκι είναι μοντέρνο ή παραδοσιακό.

 

Τοποθετήστε βάζα

Μια σύλλογη από διαφορετικά μεταξύ τους βάζα, τόσο σε υλικό κατασκευής, όσο και σε χρώματα και διαστάσεις, θα απογειώσουν το τζάκι σας και θα προσφέρουν αναγκαίες πινελιές χρώματος. Μπορείτε να τα συνδυάσετε είτε με φρέσκα λουλούδια, είτε με αποξηραμένα, είτε ακόμη και με ψεύτικα.

 

Μετατρέψτε το σε μια γωνία χαλάρωσης

Μια αναπαυτική πολυθρόνα και ένα με δύο φυτά είναι το μόνο που χρειάζεται για να κάνετε το τζάκι σας μια γωνία στην οποία θα ανυπομονείτε να χαλαρώσετε στο τέλος (ή στην αρχή) της ημέρας, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο.

 

Ανανεώστε τα τούβλα

Αν το τζάκι σας είναι παραδοσιακού τύπου, σκεφτείτε να βάψετε τα τούβλα του μπεζ, κρεμ, ή ακόμη και λευκά. Το ανοιχτό χρώμα θα κάνει το τζάκι να φαίνεται λιγότερο "κλειστό" και παράλληλα θα προσφέρει ζωντάνια στο χώρο.

 

Τοποθετήστε ένα καλάθι

Προχωρώντας τώρα στη διακόσμηση μέσα στο τζάκι, ένα ψάθινο καλάθι στο χώρο του τζακιού όχι μόνο θα βοηθήσει να "ζεστάνει" οπτικά το χώρο, αλλά θα δημιουργήσει και έξτρα αποθηκευτικό χώρο για κουβέρτες, μαξιλάρια, ή διάφορα μικροαντικείμενα. Μια άλλη μόδα που φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ορμή είναι και η διακόσμηση του τζακιού με κεριά, ειδικά το καλοκαίρι που το τζάκι δεν χρησιμοποιείται.

 

Μετατρέψτε το σε βιβλιοθήκη...

Στοιβάζοντας βιβλία μέσα στο τζάκι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη, η οποία θα τραβήξει το βλέμμα κάθε επισκέπτη και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης. Προτείνεται κυρίως ως διακόσμηση τζακιού αν το τζάκι δεν είναι πλέον λειτουργικό, για προφανείς λόγους.

 

... ή σε έναν μικρό κήπο

Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για βιβλία να τοποθετήσετε φυτά σε περίτεχνα κασπώ και ανθοστήλες. Τα έντονα χρώματα των φυτών θα αποτελέσουν υπέροχη αντίθεση στη μονοχρωμία που συνήθως έχουν τα τζάκια, απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

 

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας από τις ιδέες διακόσμησης τζακιού που αναφέραμε; Εφαρμόζετε ήδη κάποια από αυτές στο τζάκι σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο