Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να παραγγείλω;

  • Ηλεκτρονικά, πατώντας το κουμπί "Προσθήκη στο καλάθι" στις σελίδες των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν και συμπληρώνοντας τα στοιχεία αποστολής και χρέωσης
  • Τηλεφωνώντας στο 24670-44364 με τους κωδικούς των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν
  • Με μια επίσκεψη στο κατάστημά μας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2Β, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς

 

Ποιοι είναι οι τρόποι αποστολής και πληρωμής;

Πληροφορίες για τους τρόπους αποστολής θα βρείτε εδώ και για τους τρόπους πληρωμής θα βρείτε εδώ. Τις ίδιες πληροφορίες θα βρείτε και στη σελίδα κάθε προϊόντος, στην αντίστοιχη καρτέλα.

 

Υπάρχει η δυνατότητα δόσεων;

Υπάρχει, και μάλιστα άτοκων, μέσω της Klarna. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Πόσο ασφαλής είμαι κατά την παραγγελία μου, αν χρησιμοποιήσω πιστωτική κάρτα;

Ένα από τα κυριότερα καθήκοντα μας είναι η παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στους πελάτες μας, γι' αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας από εμάς, το κομμάτι της πληροφορίας αυτής δρομολογείται απευθείας στην τράπεζα, η οποία και διεκπεραιώνει τη χρέωση.

 

Πως μπορώ να ακυρώσω μια παραγγελία;

Η ακύρωση μιας παραγγελίας είναι εφικτή εφόσον ακόμα δεν έχει αποσταλεί από εμάς. Μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 24670-44364, είτε με email στο p.kontopoulos@hotmail.com. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναφέρετε τον αριθμό της παραγγελίας ή το όνομα και την ημερομηνία στην οποία καταχωρήθηκε.

 

Κάνετε αποστολές στο εξωτερικό;

Αναλαμβάνουμε αποστολές σε χώρες του εξωτερικού, κατόπιν όμως τηλεφωνικής μας επικοινωνίας στο 24670-44364 για το ακριβές κόστος αποστολής και τις λεπτομέρειες παράδοσης των προϊόντων.

 

Ανησυχώ μήπως η παραγγελία μου φτάσει έχοντας υποστεί ζημιά, τί μέτρα λαμβάνετε ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων, η αποστολή τους γίνεται με την εργοστασιακή τους συσκευασία, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο προστασίας. Παράλληλα, όπου διακρίνουμε αυξημένο ρίσκο λόγω μεγάλης ευθραυστότητας, προχωράμε στη χρήση επιπλέον υλικού συσκευασίας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την πιθανότητα ζημιάς. Αν παρ' όλα αυτά πάλι υπάρξει ζημιά κατά τη μεταφορά, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα κανονίσουμε, σε συνεννόηση πάντα μαζί σας, την αντικατάσταση του προϊόντος με καινούριο, ή την αποζημίωση της αξίας του.

 

Μπορεί το έπιπλο που θέλω να αγοράσω να κατασκευαστεί σε συγκεκριμένες διαστάσεις και/ή χρώμα;

Τα έπιπλα που διαθέτουμε στο e-shop μας διατίθονται σε συγκεκριμένες διαστάσεις και χρώματα, άρα δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής επίπλων κατά παραγγελία.