6 τρόποι να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας

6 τρόποι να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας

 

Η προσθήκη διάφορων πινελιών χρωμάτων είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να προσθέσει κανείς στοιχεία της προσωπικότητας του στο χώρο του. Ακολουθούν έξι ξεχωριστοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε χρώμα στο χώρο σας και να τον κάνετε πιο ζωντανό!

 

Accent wall

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να προσθέσει κάποιος χρώμα στο χώρο του είναι με το να βάψει έναν τοίχο του με διαφορετικό χρώμα (accent wall). Συνήθως επιλέγεται ο τοίχος τον οποίο θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο, για παράδειγμα αν έχει κρεμασμένο πάνω του έναν εντυπωσιακό πίνακα ζωγραφικής ή έναν μεγαλοπρεπή καθρέπτη. Είναι μια γρήγορη και οικονομική παρέμβαση, καθώς χρειάζεται λίγη ποσότητα χρώματος και η αίσθηση του χώρου μεταμορφώνεται ριζικά, χωρίς την ανάγκη αγοράς καινούριων επίπλων ή διακοσμητικών αντικειμένων. Μπορείτε επίσης να βάψετε μόνο το κάτω μισό του τοίχου, τα 3/4 του, ή να τον χωρίσετε σε πολυάριθμα κάθετα ή οριζόντια τμήματα και να τον βάψετε με ρίγες.

 

Φυτά

Αν δε θέλετε να δεσμευτείτε με κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε μερικά φυτά! Πέρα από το ότι θα φέρουν ζωντάνια στο χώρο σας, θα προσθέσουν και πινελιές χρώματος που θα "σπάσουν" τη μονοτονία αν όλος ο χώρος κινείται στην ίδια χρωματική παλέτα. Μπορείτε να επιλέξετε λουλούδια σε έντονα και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα, ή αν ψάχνετε ένα πιο ουδέτερο look, να επιλέξτε φυτά που αποτελούνται αποκλειστικά από φύλλα, ώστε να μην εισάγετε πάνω από ένα χρώμα στο χώρο.

 

Χαλιά

Άλλη μια μέθοδος να προσθέσει κάποιος χρώμα στο χώρο του, χωρίς παράλληλα να αποτελεί τόσο μεγάλη δέσμευση, είναι η αγορά καινούριων χαλιών. Τα χαλιά "ενώνουν" το χώρο στον οποίο βρίσκονται, και ως αποτέλεσμα όταν είναι χρωματιστά προσθέτουν ζωντάνια σε όλο το χώρο. Επίσης, λόγω του μεγέθους τους, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν θέλουν, ή δεν μπορούν, να βάψουν τους τοίχους τους.

 

Έπιπλα

Μια ακριβότερη και λίγο πιο ριψοκίνδυνη μέθοδος να προσθέσει κανείς χρώμα στο χώρο του είναι μέσω των επίπλων του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός χρωματιστού καναπέ, μιας πολυθρόνας, των καρεκλών της τραπεζαρίας, ακόμη και μέσω ενός σκαμπό. Προσοχή όμως στο να είναι αυτή η κύρια "πηγή" του χρώματος στο χώρο, αν υπάρχουν ήδη και άλλες πινελιές χρώματος, ειδικά διαφορετικών από αυτές των επίπλων, τότε το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι ισορροπημένο και να κυριαρχήσει η πολυχρωμία.

 

Μαξιλάρια και κουβέρτες

Ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος, η προσθήκη χρωματιστών διακοσμητικών μαξιλαριών και κουβερτών στο κρεβάτι, στον καναπέ ή σε μια πολυθρόνα προσθέτει ακαριαία χρώμα στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Φυσικά, μπορείτε επίσης απλώς να προμηθευτείτε καινούριες μαξιλαροθήκες και να διατηρήσετε τα μαξιλάρια που έχετε ήδη, κρατώντας το κόστος ακόμη πιο χαμηλά.

 

Διακοσμητικά είδη

Από πίνακες ζωγραφικής και διακοσμητικά τοίχου μέχρι μεγάλα βάζα και επιδαπέδια φανάρια, τα διακοσμητικά είδη είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να προσθέσει κανείς πινελιές χρώματος στο χώρο του. Πρόκειται για μια ιδανική λύση, καθώς δεν αποτελούν μόνιμη παρέμβαση, όπως για παράδειγμα το βάψιμο ενός τοίχου, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε ευκολότερα τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα.

 

Εσείς ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να εντάξετε χρώμα στο χώρο σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας προτάσεις και ιδέες κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο