6 Τρόποι να Κάνετε την Κρεβατοκάμαρά σας πιο Πολυτελή

6 Τρόποι να Κάνετε την Κρεβατοκάμαρά σας πιο Πολυτελή

Οι περισσότεροι μας θα θέλαμε η κρεβατοκάμαρά μας να δείχνει πιο πολυτελής και πιο ακριβή, αλλά θεωρούμε πως χρειάζονται πολλά χρήματα και ίσως το χέρι κάποιου έμπειρου διακοσμητή. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το να κάνει κάποιος την κρεβατοκάμαρά του να έχει ένα πιο πολυτελές λουκ είναι μια αρκετά απλή υπόθεση. Αρκεί να ακολουθήσει τα παρακάτω απλά τρικ διακόσμησης!

 

Αναβαθμίστε τα κλινοσκεπάσματά σας

Ίσως ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος. Αν χρησιμοποιείτε καλύμματα κρεβατιού σε έντονα χρώματα και σχέδια και σεντόνια χαμηλής ποιότητας, τότε είναι αρκετά δύσκολο να πετύχετε το πολυτελές λουκ. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα, με πινελιές πιο έντονου χρώματος στα μαξιλάρια ή μέσω ενός διακριτικού σχεδίου στα ίδια τα κλινοσκεπάσματα. Τέλος, επιλέξτε σεντόνια κρεβατιού που η σύνθεσή τους είναι 100% βαμβάκι, καθώς αυτά που είναι μείγμα βαμβακιού και πολυεστέρα έχουν την τάση να έχουν υψηλότερη αντοχή στη χρήση και τα πλυσίματα, αλλά "φθηνότερη" αίσθηση.

 

Αποφύγετε τα σετ επίπλων

Όσο μπορείτε καλό θα ήταν να αποφεύγετε έπιπλα που ανήκουν στο ίδιο σετ. Μπορεί να αποτελεί την εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα παραείναι ομοιόμορφο και θα θυμίζει περισσότερο έκθεση προϊόντων παρά κρεβατοκάμαρα σπιτιού. Για παράδειγμα, το κρεβάτι δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει με τα κομοδίνα ή την ντουλάπα ούτε στο χρώμα, αλλά ούτε καν στο υλικό κατασκευής. Αν έχετε πραγματικά όρεξη να πειραματιστείτε, αντί για το κλασικό κομοδίνο μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό τραπεζάκι ή ακόμη και μια κονσόλα.

 

Επενδύστε στον φωτισμό ατμόσφαιρας

Πέρα από την κύρια πηγή φωτισμού (το φωτιστικό οροφής), η παρουσία έξτρα πηγών φωτισμού συνεισφέρει στη δημιουργία μιας χαλαρής ατμόσφαιρας, που είναι και ο απώτερος σκοπός της κρεβατοκάμαρας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με δύο επιτραπέζια φωτιστικά, ένα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού. Φροντίστε να "τραβάνε" το βλέμμα (πέρα από τον σχεδιασμό τους, ένας άλλος τρόπος είναι με τη χρήση της αντίθεσης), ώστε να είναι ένα από τα κεντρικά σημεία του δωματίου. Αν πάλι θέλετε κάτι ίσως ακόμη πιο πολυτελές, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μοντέρνες ή αντικέ απλίκες τοίχου. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια στην αγορά, για όλα τα budget και γούστα.

 

Φροντίστε να έχετε χαλί

Το "γυμνό" πάτωμα όχι μόνο συχνά μοιάζει στο μάτι ως κρύο και αφιλόξενο, αλλά και δίχως αυτό συνήθως τα έπιπλα μοιάζουν σαν να "επιπλέουν" στο πάτωμα. Παράλληλα, το χαλί είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε πινελιές χρώματος στο δωμάτιο, χωρίς να αγχώνεστε μήπως το παρακάνετε.

 

Προσθέστε έξτρα στρώσεις στο κρεβάτι σας

Μην αρκείστε με ένα σεντόνι πάνω στο στρώμα σας. Η προσθήκη ενός λεπτού σκεπάσματος και ενός δεύτερου, πιο χοντρού από πάνω, θα σας δώσει την αίσθηση και την εμφάνιση ενός κρεβατιού που θα βρίσκατε σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο. Φυσικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν χρειάζεται να τα σκεπάζεστε, μπορείτε απλώς να τα έχετε για λόγους εμφάνισης ώστε να μη φαίνεται πολύ επίπεδο το κρεβάτι σας.

 

Επιλέξτε το κατάλληλο κρεβάτι

Το πιο σημαντινό έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα είναι φυσικά το κρεβάτι, οπότε είναι λογικό να διαδραματίζει και σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση του χώρου. Επιλέξτε κρεβάτια με απλό και διαχρονικό σχεδιασμό, καθώς όχι μόνο θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και θα αποδώσουν καλύτερα την αίσθηση της πολυτέλειας. Αυτό σημαίνει πως κρεβάτια με ενσωματωμένους καθρέπτες και πολύπλοκες λεπτομέρειες καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες να διακοσμήσετε τον χώρο μέσα από άλλα, μικρότερα αντικείμενα, δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνετε μέσω του κρεβατιού σας.

 

Εσείς πότε ήταν η τελευταία φορά που ανανεώσατε την κρεβατοκάμαρά σας; Υπάρχει κάτι που αν είχατε τη δυνατότητα, θα το κάνατε διαφορετικά; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο