7 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας πιο πολυτελές

7 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας πιο πολυτελές

 

Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να μένουμε σε ένα πολυτελές σπίτι, αλλά δυστυχώς δεν είναι στο budget ολονών μας. Με την αγορά ακριβών επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα ο στόχος αυτός, αλλά όπως είπαμε δεν είναι στο budget όλων μας, οπότε σας παρουσιάζουμε 7 μυστικά διακόσμησης ώστε να πετύχετε το πολυτελές look στο σπίτι σας, χωρίς περιττά έξοδα!

 

Διπλά καλύμματα κρεβατιού

Ξεκινώντας από την κρεβατοκάμαρα, ένα διακοσμητικό τρικ που κάνουν πολλά εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία είναι το να χρησιμοποιούν δύο καλύμματα κρεβατιού. Το από κάτω κάλυμμα καλύπτει ολόκληρο το κρεβάτι και είναι το "λειτουργικό" κάλυμμα, ενώ το από πάνω κάλυμμα αποτελεί ουσιαστικά το διακοσμητικό κάλυμμα, το οποίο συνήθως διπλώνει στο πάνω μέρος του ώστε να προσθέσει όγκο στο κρεβάτι και να του δώσει το πολυπόθητο άνετο, αλλά και ταυτόχρονα πολυτελές look.

 

Μαξιλάρια

Η προσθήκη μεγάλων διακοσμητικών μαξιλαριών στους καναπέδες προσδίδουν αμέσως ένα look πολυτέλειας, ειδικά αν συνδυάζονται και με άλλα, μικρότερα μαξιλάρια. Όχι μόνο θα προσθέσετε άνεση στους καναπέδες σας, αλλά θα προσθέσετε και ένα ακόμη διακοσμητικό αντικείμενο στον χώρο σας. Φυσικά, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο κρεβάτι σας.

 

Φωτισμός

Για το απόλυτο look πολυτέλειας, απαιτείται συνδυασμός διαφορετικών πηγών φωτισμού, ώστε να δημιουργηθούν "στρώσεις". Προβολάκια, πολυέλαιοι, επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου και απλίκες τοίχου είναι μόνο μερικά από τα είδη φωτιστικών που μπορεί κανείς να βρει διαθέσιμα στην αγορά. Όταν θα είναι όλα αναμμένα ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό καθώς κάθε φωτιστικό θα εκπέμπει το φως του με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετική κατεύθυνση, δίνοντας σας την ευκαιρία να αναδείξετε διαφορετικές πτυχές του χώρου σας. Προσοχή μόνο όλες οι λάμπες να είναι είτε θερμού, είτε ψυχρού λευκού, και όχι συνδυασμός τους, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό.

 

Συσκευασίες προϊόντων

Η συμβουλή αυτή αφορά κατά κύριο λόγο την κουζίνα και το μπάνιο. Αν έχετε προϊόντα με συσκευασίες σε διαφορετικά χρώματα, με άσχημες ετικέτες πάνω τους, διασκεδάστε την ιδέα να ξεφορτωθείτε τη συσκευασία τους και να τα βάλετε σε δικά σας, όμορφα δοχεία. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο μπορείτε εύκολα να το κάνετε με τα μπαχαρικά σας, με τον καφέ και τη ζάχαρη σας, με το κρεμοσάπουνο σας και γενικά με οποιοδήποτε προϊόν έχετε σε κοινή θέα και παρέχεται σε πλαστική συσκευασία από το εργοστάσιο.

 

Κουρτίνες

Η σωστή τοποθέτηση των κουρτινών θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και θα του δώσει μια αύρα πολυτέλειας, οπότε θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ο τρόπος τοποθέτησης διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο και από το σχέδιο των κουρτινών των ίδιων. Το σημαντικότερο πράγμα που έχετε να προσέξετε είναι το να κρεμάσετε των κουρτίνα σας αρκετά κοντά στο ταβάνι. Παράλληλα, καλό θα ήταν να φροντίσετε το μήκος της βέργας να είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, ώστε να το καλύπτει πλήρως από όλες τις οπτικές γωνίες. Σχετικά με το μήκος των κουρτινών, το ιδανικό είναι να έρχονται πολύ κοντά στο πάτωμα, ή να το ακουμπούν ελαφρά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουν μεγάλο κενό από κάτω τους ή να έχουν τόσο μεγάλο μήκος που να τσαλακώνουν υπερβολικά στη βάση τους.

 

Χρωματική παλέτα

Κοιτάζοντας καταλόγους εταιρειών, καθώς και περιοδικά, μπορεί κανείς εύκολα να παρατηρήσει πως οι περισσότεροι χώροι που στοχεύουν προς το πολυτελές look χρησιμοποιούν ουδέτερη χρωματική παλέτα. Τα ουδέτερα χρώματα είναι διαχρονικά, συνδυάζονται πολύ εύκολα με άλλα αντικείμενα και ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία να προσθέσουμε αντίθεση μέσω της χρήσης διαφορετικών χρωμάτων και υφών πχ στα διακοσμητικά μας.

 

Διακόσμηση

Το ευκολότερο βήμα προς το πολυπόθητο πολυτελές look όσον αφορά τη διακόσμηση είναι με την αγορά ενός μεγάλου πίνακα ζωγραφικής ή ενός μεγάλου διακοσμητικού τοίχου. Τα μικρά διακοσμητικά στον τοίχο τείνουν να "φέρνουν" τον χώρο προς τα μέσα, οπότε αν έχετε αμφιβολίες για τις ακριβείς διαστάσεις που θεωρείτε πως θα είναι ιδανικές, καλύτερα να επιλέξετε κάτι μεγαλύτερο, παρά κάτι μικρότερο.

 

Εσείς ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να ανυψώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας, αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υπόβαλε ένα σχόλιο