7 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας πιο πολυτελές

7 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας πιο πολυτελές

 

Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να μένουμε σε ένα πολυτελές σπίτι, αλλά δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς κάτι τέτοιο είναι εκτός budget. Η αγορά ακριβών επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων μπορεί να μας φέρει αρκετά εύκολα στο στόχο αυτόν, αλλά όπως είπαμε δεν είναι στο budget όλων μας, οπότε σας παρουσιάζουμε επτά μυστικά διακόσμησης ώστε να πετύχετε το πολυτελές look στο σπίτι σας, χωρίς περιττά έξοδα!

 

Διπλά καλύμματα κρεβατιού

Ξεκινώντας από την κρεβατοκάμαρα, ένα διακοσμητικό τρικ που κάνουν πολλά εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία είναι το να χρησιμοποιούν δύο καλύμματα κρεβατιού. Το κάτω κάλυμμα καλύπτει ολόκληρο το κρεβάτι και είναι το "λειτουργικό" κάλυμμα, ενώ το πάνω κάλυμμα αποτελεί ουσιαστικά το διακοσμητικό κάλυμμα, το οποίο συνήθως διπλώνει στο πάνω μέρος του ώστε να προσθέσει όγκο στο κρεβάτι και να του δώσει το πολυπόθητο άνετο, αλλά και ταυτόχρονα πολυτελές look.

 

Μαξιλάρια

Η προσθήκη μεγάλων διακοσμητικών μαξιλαριών στους καναπέδες προσδίδουν αμέσως ένα look πολυτέλειας, ειδικά αν συνδυάζονται και με άλλα, μικρότερα μαξιλάρια. Όχι μόνο θα προσθέσετε άνεση στους καναπέδες σας, αλλά θα προσθέσετε και ένα ακόμη διακοσμητικό αντικείμενο στο χώρο σας. Φυσικά, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο κρεβάτι σας.

 

Φωτισμός

Για το απόλυτο look πολυτέλειας, απαιτείται συνδυασμός διαφορετικών πηγών φωτισμού, ώστε να δημιουργηθούν "στρώσεις". Προβολάκια, πολυέλαιοι, επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου και απλίκες τοίχου είναι μόνο μερικά από τα είδη φωτιστικών που μπορεί κανείς να βρει διαθέσιμα στην αγορά. Όταν θα είναι όλα αναμμένα ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό καθώς κάθε φωτιστικό θα εκπέμπει το φως του με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετική κατεύθυνση, δίνοντας σας την ευκαιρία να αναδείξετε διαφορετικές πτυχές του χώρου σας. Προσοχή μόνο όλες οι λάμπες να είναι είτε θερμού, είτε ψυχρού λευκού, και όχι συνδυασμός τους, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό.

 

Συσκευασίες προϊόντων

Αφορά κατά κύριο λόγο την κουζίνα και το μπάνιο. Αν έχετε προϊόντα στην εργοστασιακή τους συσκευασία, διασκεδάστε την ιδέα να την ξεφορτωθείτε και να τα βάλετε σε δικά σας, όμορφα δοχεία. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο μπορείτε εύκολα να το κάνετε με τα μπαχαρικά σας, με τον καφέ και τη ζάχαρη σας, με το κρεμοσάπουνο σας και γενικά με οποιοδήποτε προϊόν έχετε σε κοινή θέα.

 

Κουρτίνες

Η σωστή τοποθέτηση των κουρτινών θα κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και θα του δώσει μια αύρα πολυτέλειας. Το σημαντικότερο πράγμα που έχετε να προσέξετε είναι το να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας αρκετά κοντά στο ταβάνι. Παράλληλα, καλό θα ήταν να φροντίσετε το μήκος της βέργας να είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, ώστε να το καλύπτει πλήρως από όλες τις οπτικές γωνίες. Σχετικά με το μήκος των κουρτινών, το ιδανικό είναι να έρχονται πολύ κοντά στο πάτωμα, ή να το ακουμπούν ελαφρά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουν μεγάλο κενό από κάτω τους ή να έχουν τόσο μεγάλο μήκος που να τσαλακώνουν υπερβολικά στη βάση τους.

 

Χρωματική παλέτα

Κοιτάζοντας καταλόγους εταιρειών, καθώς και περιοδικά, μπορεί κανείς εύκολα να παρατηρήσει πως οι περισσότεροι χώροι που στοχεύουν προς το πολυτελές look χρησιμοποιούν ουδέτερη χρωματική παλέτα. Τα ουδέτερα χρώματα είναι διαχρονικά, συνδυάζονται πολύ εύκολα με άλλα αντικείμενα και ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία να προσθέσουμε αντίθεση μέσω της χρήσης διαφορετικών χρωμάτων και υφών για παράδειγμα στα διακοσμητικά μας.

 

Διακόσμηση

Το ευκολότερο βήμα προς το πολυπόθητο πολυτελές look όσον αφορά τη διακόσμηση είναι η αγορά ενός μεγάλου πίνακα ζωγραφικής ή ενός μεγάλου διακοσμητικού τοίχου. Τα μικρά διακοσμητικά σε έναν τοίχο τείνουν να "φέρνουν" το χώρο προς τα μέσα, οπότε αν έχετε αμφιβολίες για τις ακριβείς διαστάσεις που θεωρείτε πως θα είναι ιδανικές, καλύτερα να επιλέξετε κάτι μεγαλύτερο, παρά κάτι μικρότερο.

 

Εσείς ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να ανυψώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας; Θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο