7 από τα πιο στυλάτα lobby ξενοδοχείων

7 από τα πιο στυλάτα lobby ξενοδοχείων

Το lobby ενός ξενοδοχείου καθορίζει την πρώτη εντύπωση που θα έχει ο πελάτης. Μια μεγάλη σκάλα, ένας επιβλητικός πολυέλαιος ή ένα όμορφο γλυπτό αποτελούν βασικά διακοσμητικά στοιχεία και καθορίζουν τον τόνο για την υπόλοιπη εμπειρία των επισκεπτών. Τα παρακάτω επτά lobby ξενοδοχείων γοητεύουν, χωρίς όμως να το παρακάνουν με τη διακόσμησή τους.

 

Room Mate Emir Hotel (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία)

Ο στόχος ήταν να διατηρηθεί η αίσθηση της ιστορίας του χώρου, αλλά ταυτόχρονα να μπουν και μοντέρνες πινελιές πολυτελείας. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση παλαιωμένου ορείχαλκου στο γραφείο της ρεσεψιόν και ενός γυάλινου, ροζ πολυελαίου που ταιριάζει εξαιρετικά με τους τοίχους και δημιουργεί την απαραίτητη αντίθεση.

 

Gowanus Inn & Yard (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

Έμπνευση για το συγκεκρισμένο design ήταν ένας πίνακας της δεκαετίας του 1950 του Αμερικανού ζωγράφου Robert Bechtle. Η σχεδιαστική ομάδα μετέφερε τη φωτεινή χρωματική παλέτα του πίνακα στην πραγματική ζωή, αξιοποιώντας παράλληλα την αντίθεση που δημιουργείται με τους τσιμεντένιους τοίχους, που είναι σε ουδέτερη απόχρωση.

 

Plaza Athénée (Παρίσι, Γαλλία)

Ένα στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο lobby να ξεχωρίζει, πέρα φυσικά από την πανέμορφη διακόσμησή του, είναι το ότι βρίσκεται στον εξωτερικό περίγυρο του ξενοδοχείου, ακριβώς δίπλα από την καταπράσινη αυλή του. Ένα άλλο στοιχείο είναι το ότι τους χειμερινούς μήνες μετατρέπεται σε παγοδρόμιο!

 

Aman Tokyo (Τόκιο, Ιαπωνία)

Στην κορυφή του πύργου Otemachi στο Τόκιο βρίσκεται αυτό το πραγματικά ξεχωριστό lobby, του ξενοδοχείου Aman Tokyo. Τα παράθυρα που καλύπτουν όλο το ύψος του τοίχου εξασφαλίζουν περιμετρική θέα προς την πόλη, ενώ το τρεχούμενο νερό παραπέμπει σε ιαπωνικό κήπο.

 

The Adolphus Hotel (Τέξας, ΗΠΑ)

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο χτίστηκε το 1912 και έπρεπε πάση θυσία να διατηρηθεί έστω τμήμα του αρχικού σχεδιασμού του, οπότε το design του περιλαμβάνει όλα τα αρχικά χαρακτηριστικά, με πινελιές μοντέρνου, κυρίως μέσω των επίπλων (όπως οι καναπέδες και οι πολυθρόνες) που επιλέχθηκαν.

 

Publica Isrotel (Χερτσλιγιά, Ισραήλ)

Το συγκεκριμένο lobby συνδυάζει στοιχεία διακόσμησης από διαφορετικές κουλτούρες, που σπάνια τα συναντά κανείς μαζί στον ίδιο χώρο. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση επίπλων που προμηθεύτηκαν από υπαίθριες αγορές της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Ολλανδίας.

 

Ritz Carlton (Νουρ-Σουλτάν, Καζακστάν)

Το εντυπωσιακό lobby του πρώτου Ritz Carlton της χώρας περιλαμβάνει τέσσερις μεγαλοπρεπείς σκάλες που "κοιτάνε" κάτω προς το μαρμάρινο πάτωμα. Οι τυχεροί επισκέπτες του lobby αυτού θα βρουν επίσης ένα εντυπωσιακό τζάκι, πάνω από το οποίο κρέμεται ένας πανάκριβος πολυέλαιος, καθώς και έργα τέχνης σε πραγματικά εντυπωσιακές διαστάσεις.

 

Εσείς έχετε επισκεφθεί κάποιο ξενοδοχείο που το lobby του σας άφησε πραγματικά άφωνους; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο