7 απλά βήματα για την τέλεια διακόσμηση του σαλονιού σας

7 απλά βήματα για την τέλεια διακόσμηση του σαλονιού σας

 

Ψάχνετε για ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σας αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Μπορεί η ιδέα του να διακοσμήσετε ένα χώρο τόσο μεγάλο όσο το σαλόνι σας να σας φαίνεται αγχωτική και επίπονη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως είναι μια αρκετά απλή και εύκολη διαδικασία, που βασίζεται σε επτά άτυπα βήματα που αν τα ακολουθήσετε, θα οδηγηθείτε στο αποτέλεσμα που πάντα ονειρευόσασταν.

 

1. Μετρήστε το χώρο σας

Πριν πάρετε δραστικά μέτρα για τη διακόσμηση του σαλονιού σας, είναι απαραίτητο να έχετε σαφή εικόνα των διαστάσεών του, αλλά και των τετραγωνικών του μέτρων γενικότερα. Με αυτές τις πληροφορίες θα μπορέσετε να επιλέξετε με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και ευστοχία, τόσο τα έπιπλα, όσο και το χαλί του σαλονιού.

 

2. Ορίστε τις προθέσεις σας

Είναι σημαντικό να φανταστείτε τη συνολική εικόνα και το στυλ που θέλετε να έχει το καθιστικό σας, καθώς αυτό θα διαμορφώσει σε τεράστιο βαθμό τη διαδικασία διακόσμησης του. Για παράδειγμα, αν είστε βιβλιοφάγοι, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια γωνία ανάγνωσης με μια πολυθρόνα, ένα φωτιστικό δαπέδου και μία ή περισσότερες ραφιέρες για βιβλία, ενώ αν είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί, τότε μπορείτε να οργανώσετε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία πολλαπλών ανθρώπων.

Tip: Μην αφήνετε τις μόδες να σας παρασέρνουν όταν δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μικρά παιδιά, ενδεχομένως να ήταν καλό να αποφύγετε τις γυάλινες επιφάνειες στα τραπέζια (ειδικά όταν δεν είναι από γυαλί ασφαλείας), παρόλο που είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια.

 

3. Βρείτε την αισθητική που αποζητάτε

Ψάχνετε για ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας, ή ένα σε ρομαντικό, κλασικό στυλ; Όσο δεν έχετε βρει ακόμα το στυλ που προτιμάτε, η επιλογή διακοσμητικών θα είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν θα έχετε τρόπο να φιλτράρετε τις πολυάριθμες διαθέσιμες επιλογές. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα αποκλειστικά στυλ, αλλά το να έχετε μια γενική εικόνα της αισθητικής στην οποία στοχεύετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έπειτα, με τη χρήση του διαδικτύου ή καταλόγων, βρείτε περίπου δέκα εικόνες που προσεγγίζουν αυτό που έχετε στο μυαλό σας.

 

4. Φτιάξτε ένα "room board"

Μόλις έχετε επιλέξει όλα τα αντικείμενα που στοχεύετε να αποκτήσετε, κόψτε τα περιγράμματα τους και τοποθετήστε τα στο περίπου πάνω σε μια κόλλα χαρτί που θα προσομοιάζει το χώρο σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα αντικείμενα αυτοτελώς δείχνουν υπέροχα, αλλά μόλις πάμε να τα συνδυάσουμε όλα μαζί παρατηρούμε αστοχίες, όπως για παράδειγμα να το έχουμε υπερβάλλει με κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, ή το σχέδιο του χαλιού να μη "δένει" με τον καναπέ.

 

5. Αγορά επίπλων

Μιας και τα έπιπλα έχουν μεγαλύτερο κόστος από τα διακοσμητικά, μπορείτε να απλώσετε τις αγορές τους σε βάθος μηνών. Ξεκινήστε με τα μεγαλύτερα αντικείμενα, τον καναπέ, το χαλί, ενδεχομένως μια ραφιέρα ή έναν μπουφέ και μετά συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Tip: Ο καναπές είναι από τα έπιπλα στα οποία συνιστούμε να δώσετε όσα περισσότερα λεφτά μπορείτε, είναι ένα αντικείμενο που θα το έχετε για πολλά χρόνια και θα δει μεγάλη χρήση, και ένας ποιοτικός καναπές δεν θα σας απογοητεύσει, ούτε θα σας κάνει να μετανιώσετε τα λεφτά που δώσατε για να τον αποκτήσετε.

 

6. Διακόσμηση τοίχων

Οι τοίχοι είναι μια τεράστια ευκαιρία να προσθέσετε χαρακτήρα στο σαλόνι σας και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε να τους αφήσετε κενούς. Οι ραφιέρες τοίχου, οι πίνακες ζωγραφικής, τα ρολόγια τοίχου και οι καθρέπτες συχνά αποκαλούνται τα κοσμήματα του σαλονιού και μπορούμε όλοι εύκολα να αντιληφθούμε το γιατί.

 

7. Φυτά

Τα φυτά είναι η ιδανική τελική πινελιά για κάθε σαλόνι, καθώς όχι μόνο προσφέρουν μια νότα ζωής, κυριολεκτικά, αλλά και πινελιά χρώματος! Αν λόγω του τρόπου ζωής σας δυσκολεύεστε να αναλάβετε την περιποίηση τους, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε πλαστικά φυτά, που από σχετικά μακρινή απόσταση φαίνονται σαν αληθινά.

 

Ό,τι και να επιλέξετε για τη χειμερινή και καλοκαιρινή διακόσμηση του σαλονιού σας, θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις αγορές σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο