6 ιδέες για τη διακόσμηση ενοικιαζόμενων δωματίων

6 ιδέες για τη διακόσμηση ενοικιαζόμενων δωματίων

Οι πιθανοί φιλοξενούμενοί σας, καθώς αναζητούν δωμάτιο για τη διαμονή τους, αναζητούν συνήθως τρία βασικά πράγματα: Το πρώτο είναι ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης, το δεύτερο μια γενναιόδωρη δόση άνεσης και το τρίτο μικρές πινελιές πολυτέλειας. Ταυτόχρονα όμως αναζητούν και ένα τέταρτο πράγμα, την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής. Όπως είναι αναμενόμενο, ένα όμορφο ενοικιαζόμενο δωμάτιο θα οδηγήσει σε περισσότερα κλικ, και αν και η τιμή είναι η κατάλληλη, σε περισσότερες κρατήσεις και άρα κέρδος για εσάς. Γίνεται όμως να τα πετύχετε όλα αυτά, με ένα όχι και τόσο καινούριο δωμάτιο, δίχως να χρειαστεί ριζική ανακαίνιση; Η απάντηση είναι ένα εμφατικό "ναι"!

 

Αναβαθμίστε τα κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στην αρχική εντύπωση των πρώτων δευτερολέπτων που θα σχηματίσουν οι πιθανοί επισκέπτες σας βλέποντας τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει, καθώς λόγω του μεγέθους τους συνήθως είναι το πρώτο πράγμα πάνω στο οποίο "πέφτει" το μάτι. Αν τα κλινοσκεπάσματα είναι εμπριμέ, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως οι ενδιαφερόμενοι θα προχωρήσουν στις επόμενες αγγελίες, καθώς τα εμπριμέ κλινοσκεπάσματα όχι μόνο δεν θεωρούνται μοντέρνα, αλλά σχεδόν πάντα είναι και συνθετικά, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα.

Ακόμη και αν είναι σύγχρονα όμως, να έχετε κατά νου πως η ποιότητα των κλινοσκεπασμάτων σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες σας αντιλαμβάνονται την άνεση, γι' αυτό θα ήταν συνετό να επενδύσετε σε υφάσματα με φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι και τα πούπουλα.

 

Φροντίστε να έχετε άνετες καρέκλες και πολυθρόνες

Αναλόγως του μεγέθους του δωματίου και της διαρρύθμισής του, ένα δωμάτιο, πέρα από ένα κρεβάτι, δύο κομοδίνα και μία ντουλάπα, μπορεί να έχει και ένα γραφείο με μια καρέκλα, ένα τραπέζι φαγητού και καρέκλες, έναν καναπέ και τραπέζι σαλονιού, ή ακόμη και έπιπλα εξωτερικού χώρου, αν διαθέτει μπαλκόνι ή αυλή.

Όπως και να έχει, οι επισκέπτες σας θέλουν να μπορούν να χαλαρώσουν όταν βρίσκονται στο δωμάτιό σας, οπότε καλό θα ήταν να τους προσφέρετε καρέκλες και πολυθρόνες σε μοντέρνες γραμμές, αλλά που να είναι παράλληλα άνετες για παρατεταμένη χρήση. Προτείνουμε σαν υλικό κατασκευής το ξύλο, καθώς τα φυσικά υλικά είναι πιο χαλαρωτικά στο μάτι, αλλά και ταυτόχρονα ανθεκτικά, ακόμη και στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

 

Βάψτε τους τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις

Ταπετσαρίες, μουσταρδί τοίχοι και τοίχοι με έντονες χρωματικές αντιθέσεις ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον κυριαρχούν οι ουδέτερες αποχρώσεις, καθώς επίσης και του θερμού παστέλ, λόγω της "ζεστής" και χαλαρής αίσθησης που προκαλούν στους επισκέπτες.

Λογικά χρειάζεται να βάφετε τους τοίχους περίπου μία φορά κάθε δύο με τρεις σεζόν, οπότε προτιμήστε μια φθηνή επώνυμη μπογιά, κατά πάσα πιθανότητα οι ακριβές δεν θα προσφέρουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σημείο που να αξίζει η χρηματική διαφορά μεταξύ τους.

 

Ανανεώστε τη διακόσμηση των τοίχων

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι επισκέπτες αναζητούν αξιομνημόνευτες εμπειρίες στα ταξίδια τους, με τις νεότερες ηλικίες ειδικά (30 χρονών και κάτω) να εκτιμούν ιδιαίτερα τη μοναδικότητα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε εύκολα με τα διακοσμητικά τοίχου που θα επιλέξετε, τα οποία θα πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ διακόσμησης με τα έπιπλα του δωματίου.

Η φθηνότερη λύση είναι η εκτύπωση φωτογραφιών της γύρω περιοχής και το κορνιζάρισμά τους, ή το να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, οι επισκέπτες σας θα εκτιμήσουν την προσωπική σας πινελιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε έργα τέχνης από κάποιον ντόπιο καλλιτέχνη ή ακόμη και διακοσμητικά τοίχου του εμπορίου, που όμως είναι ασυνήθιστα.

 

Προσέξτε τον φωτισμό

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος και με τόσες πολλές καλοσχεδιασμένες λύσεις σε απλίκες, φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά οροφής, οι ενοικιαστές σας δε θα βρουν δικαιολογία στο να έχετε φωτιστικά "του κιλού". Προτιμήστε λαμπτήρες LED, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, άρα απαιτούν λιγότερο συχνές αλλαγές, εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια και ταυτόχρονα δεν παράγουν ζέστη, πράγμα που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους επισκέπτες σας τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Δημιουργήστε μια γωνιά χαλάρωσης

Αν διαθέτετε τον χώρο, τοποθετήστε σε μια γωνία μια πολυθρόνα, ένα βοηθητικό τραπεζάκι και ένα φωτιστικό δαπέδου. Όχι μόνο θα αποτελεί ένα σημείο στο οποίο οι επισκέπτες σας θα μπορούν να χαλαρώνουν, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργεί μια πιο χαλαρή και "σπιτική" αίσθηση στον χώρο. Ως έξτρα θετικό για εσάς, θα φαίνεται και τρομερά εντυπωσιακό στις φωτογραφίες της αγγελίας σας!

 

Εσείς πότε ήταν η τελευταία φορά που ανανεώσατε τη διακόσμηση του ενοικιαζόμενου δωματίου σας; Ποιες "παρεμβάσεις" θεωρείτε πως δικαιολογούν το κόστος τους και ποιες όχι; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο