6 έξυπνοι τρόποι να καλύψετε τα παράθυρά σας

6 έξυπνοι τρόποι να καλύψετε τα παράθυρά σας

 

Οι κουρτίνες αποτελούν την πρώτη λύση που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν επιθυμεί να καλύψει ένα παράθυρο από αδιάκριτα βλέμματα. Ταυτόχρονα, διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση του χώρου και γενικά της αίσθησης που έχει. Αν όμως δεν είστε φαν τους, σας έχουμε έξι εναλλακτικές προτάσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν!

 

Στόρια

Η πιο προφανής εναλλακτική από όλες, τα στόρια σκίασης αποτελούν μια φθηνή και εύκολη λύση. Η εγκατάστασή τους μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά, τόσο σε μεγέθη και χρώματα, όσο και σε υλικά κατασκευής. Προτείνουμε τα υφασμάτινα στόρια, μιας και παρέχουν περισσότερη αίσθηση ζεστασιάς απ' ότι τα πλαστικά και το κόστος τους είναι παραπλήσιο. Για ένα σπίτι που χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, μια καλή πρόταση είναι και τα ψάθινα στόρια.

 

Αντιηλιακές μεμβράνες

Αν δεν θέλετε να περιορίσετε τη θέα σας προς τα έξω, τότε ίσως οι αντιηλιακές μεμβράνες να είναι αυτό που ψάχνετε. Σας επιτρέπουν να βλέπετε κανονικά προς τα έξω (αν και θα τα βλέπετε όλα ελαφρώς πιο σκοτεινά), αλλά όχι τους υπόλοιπους προς τα μέσα. Μπορείτε να διαλέξετε είτε μεμβράνη καθρέπτη, είτε κοινή αντιηλιακή μεμβράνη. Προσοχή όμως το βράδυ! Αν το φως στο εσωτερικό είναι εντονότερο απ' ότι είναι έξω, τότε μπορεί κάποιος να δει με σχετική άνεση προς τα μέσα.

 

Αμμοβολισμένα τζάμια

Είναι μια λύση που έχει και θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι πως περιορίζει πολύ αποτελεσματικά την ορατότητα προς τα μέσα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. Το αρνητικό είναι πως το ίδιο κάνει και με τη δική σας ορατότητα προς τα έξω, οπότε συνήθως αυτή η λύση χρησιμοποιείται σε παράθυρα χωρίς κάποια ιδιαίτερα σημαντική θέα, όπως για παράδειγμα στον φωταγωγό της πολυκατοικίας ή στο παραθυράκι του μπάνιου.

 

Απομιμήσεις βιτρό

Τα βιτρό παράθυρα είναι από τις πιο ακριβές "παρεμβάσεις" που μπορεί κανείς να κάνει στο χώρο του. Ευτυχώς όμως υπάρχει DIY τρόπος να μεταμορφωθούν στο look αυτό με ελάχιστο κόστος! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ειδική βαφή για τζάμια, την οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπυ/ζωγραφικής, και κολλητική ταινία.

 

Ράφια

Αρκετοί διακοσμητές επιλέγουν να εγκαθιστούν ράφια μπροστά από παράθυρα, και να τοποθετούν πάνω τους διακοσμητικά αντικείμενα, όπως γυάλινα βάζα λουλουδιών, ώστε να δημιουργούνται "παιχνίδια" με το φως καθώς αυτό περνάει από μέσα τους.

 

Φυτά

Φυσικά, από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε στο περβάζι σας, είτε να τα κρεμάσετε από το πάνω μέρος του παραθύρου σας. Πέρα από το ότι δίνουν μια έξτρα πινελιά ζωντάνιας και χρώματος στο χώρο σας, βοηθούν και στην υγιεινή ατμόσφαιρά του, ενώ φυσικά εξαιτίας των φύλλων τους εμποδίζουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Εσείς προτιμάτε να καλύπτετε τα παράθυρα σας με κουρτίνες ή χρησιμοποιείτε κάποια από τις παραπάνω μεθόδους; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας προτάσεις και ιδέες κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο