6 απλά βήματα για να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης

6 απλά βήματα για να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης

 

Το να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης μπορεί να είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι και λίγο τρομακτική αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Ωστόσο, με λίγο πειραματισμό, μπορείτε να ανακαλύψετε το τέλειο στυλ διακόσμησης που αντανακλά την προσωπικότητα και το γούστο σας. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης.

 

Βήμα #1: Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα από τα ράφια, ντουλάπια, τραπέζια κτλ και τοποθετήστε τα στο πάτωμα. Έπειτα, χωρίστε τα στις εξής κατηγορίες:

  • Αντικείμενα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και σας αρέσουν πολύ. Κρατήστε αυτά τα αντικείμενα.
  • Αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, που είχατε ξεχάσει πως τα είχατε ή που τα θεωρείτε άσχημα. Δωρίστε αυτά τα αντικείμενα σε οργανώσεις ή ανθρώπους που θεωρείτε πως θα τα απολαύσουν περισσότερο από εσάς.
  • Αντικείμενα με συναισθηματική αξία αλλά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα είχατε στην κατοχή σας. Αποθηκεύστε τα σε κουτιά οργάνωσης και αποθήκευσης και τοποθετήστε τα σε μέρη που δεν είναι εμφανή αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως μια ντουλάπα ή κάτω από ένα κρεβάτι.

 

Βήμα #2: Αναρωτηθείτε τι συναισθήματα θέλετε να σας προκαλεί το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Αυτός θα είναι και ο τελικός στόχος της αίσθησης και ατμόσφαιρας του κάθε δωματίου. Συνήθως, για την κρεβατοκάμαρα στοχεύουμε προς την ηρεμία και τη γαλήνη, για το σαλόνι προς κάτι σοφιστικέ και για την κουζίνα προς το μοντέρνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που εκφράζει τους πάντες, είναι απλώς ένας γενικός κανόνας.

 

Βήμα #3: Επιλέξτε ένα μέσο να αποθηκεύετε εικόνες από το διαδίκτυο για μελλονική χρήση. Μια καλή επιλογή είναι το Pinterest. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις αποθηκεύετε τοπικά στο κινητό ή στον υπολογιστή σας ή ακόμα και να τις εκτυπώσετε.

 

Βήμα #4: Ξεκινήστε την έρευνα για ιδέες! Ο καλύτερος σας σύμμαχος είναι οι Google Εικόνες. Απλώς αναζητήστε όρους όπως "σαλόνι βιομηχανικό στυλ" και θα δείτε χιλιάδες αποτελέσματα αναζήτησης. Κάντε το αυτό για μία με δύο ώρες, συλλέγοντας εικόνες, και στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

 

Βήμα #5: Αφού έχετε πλέον αποθηκευμένες πολλαπλές φωτογραφίες από ιδέες που σας αρέσουν, ξαναδείτε τες και σημειώστε ποια είναι τα κοινά σημεία που έχουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορεί να σας άρεσαν οι χώροι με πολλαπλούς καθρέπτες, το μπλε χρώμα για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, το αντικέ στυλ στα έπιπλα κτλ.

 

Βήμα #6: Συγχαρητήρια, μόλις βρήκατε ποια στοιχεία διακόσμησης εκφράζουν το προσωπικό σας στυλ! Μην αγχώνεστε αν δεν ταιριάζουν όλα στις προκαθορισμένες κατηγορίες στυλ όπως "μοντέρνο", "βιομηχανικό", "boho" κτλ. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει πως δεν μπορείτε να συνδυάζετε διαφορετικά στυλ διακόσμησης μεταξύ τους!

 

Στο τέλος, το κλειδί για να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης είναι να διασκεδάζετε και να δείχνετε και λίγη εμπιστοσύνη στο ένστικτο σας. Να θυμάστε ότι η διακόσμηση έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός χώρου που σας κάνει χαρούμενους και τον αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Καλή διακόσμηση!

 

Εσείς νιώθετε πως το σπίτι σας αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ και γούστο; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο