5 τρόποι να κάνετε την τραπεζαρία σας να φαίνεται πιο πολυτελής

5 τρόποι να κάνετε την τραπεζαρία σας να φαίνεται πιο πολυτελής

 

Ορισμένοι χώροι ενός σπιτιού, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, λόγω του ακριβού εξοπλισμού τους κοστίζουν αρκετά χρήματα για να μπορέσουν να δώσουν την αίσθηση της πολυτέλειας. Αυτό, ευτυχώς, δεν ισχύει με το χώρο της τραπεζαρίας, καθώς με τους πέντε παρακάτω τρόπους μπορείτε να πετύχετε ένα πολυτελές λουκ, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα!

 

Τραπέζι και καρέκλες

Πλέον είναι ευκολότερο από ποτέ να αποκτήσει κάποιος στυλάτα έπιπλα σε προσιτές τιμές. Επιλέξτε ένα σετ τραπεζαρίας που να έχει διαχρονικό χαρακτήρα, αλλά και ταυτόχρονα διακοσμητικά στοιχεία που να το καθιστούν ξεχωριστό. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα πόδια στις καρέκλες της τραπεζαρίας, η επιφάνεια του τραπεζιού κτλ. Αν νιώθετε τολμηροί, μπορείτε επίσης να επιλέξετε δύο διαφορετικά σχέδια για τις καρέκλες σας, αρκεί να ταιριάζουν μεταξύ τους τα χρώματα και να είναι σε γενικές γραμμές στο ίδιο στυλ.

 

Χαλί

Τοποθετήστε το χαλί συμμετρικά με το τραπέζι της τραπεζαρίας, με άλλα λόγια το κέντρο του τραπεζιού να βρίσκεται στο κέντρο του χαλιού. Το ιδανικό μήκος και πλάτος του χαλιού είναι αυτό που όταν οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι βγαλμένες προς τα έξω, για παράδειγμα όταν είναι να κάτσει κάποιος, τα πόδια των καρεκλών φτάνουν τις άκρες του χαλιού, αφήνοντας ελάχιστα εκαστοστά περιθώριο. Πέρα από τις διαστάσεις φυσικά, σημαντικό είναι και το σχέδιο του χαλιού, οπότε επιλέξτε προσεκτικά ένα χαλί που να είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά και να τονίζει το στυλ της τραπεζαρίας σας.

 

Διακόσμηση τοίχου

Εξίσου σημαντική είναι και η διακόσμηση των τοίχων, μιας και θα βοηθήσουν στην επίτευξη ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο διακοσμητικό τοίχου, ένα επιβλητικό επιτοίχιο ρολόι ή έναν όμορφο καθρέπτη τοίχου, αλλά η προσωπική μας επιλογή είναι ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής. Όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο ακριβό φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα στο μάτι, παρόλο που το κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι θεαματικά μεγαλύτερο.

 

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Ένα όμορφο, ψηλό, γυάλινο βάζο με ψηλή πρασινάδα τοποθετημένη μέσα του αποτελεί μια διαχρονική, και ταυτόχρονα εύκολη λύση ως προς τη διακόσμηση της τραπεζαρίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν δίσκο και να κάνετε μια σύνθεση πάνω του με κεριά, κηροπήγια και μικρά διακοσμητικά.

 

Φωτιστικό

Το φωτιστικό, λόγω του μεγέθους του, διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση ενός χώρου. Αν επιθυμείτε έναν πολυέλαιο αλλά διστάζετε να ξοδέψετε τόσα χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε έναν με πλαστικά κρύσταλλα, που είναι πολύ πιο οικονομικοί αλλά διατηρούν την ίδια επιβλητική εμφάνιση. Εναλλακτικά, αν επιθυμείτε κάτι πιο μοντέρνο, τότε επιλέξτε φωτιστικά οροφής με αρκετά μακρύ καλώδιο ώστε να κρεμαστούν σε μικρή κάθετη απόσταση από την τραπεζαρία σας, δίνοντας ένα πιο δραματικό λουκ.

 

Έχετε άλλες συμβουλές σχετικά με το πως να κάνετε μια τραπεζαρία να φαίνεται πιο πολυτελής; Αν ναι, θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο