5 τρόποι να καίνε για περισσότερο καιρό τα κεριά σας

5 τρόποι να καίνε για περισσότερο καιρό τα κεριά σας

 

Ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, αλλά ναι, υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι να φυλάξει αλλά και να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα διακοσμητικό ή αρωματικό κερί. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα εξασφαλίσουν πως όχι μόνο τα κεριά σας θα καίνε για περισσότερη ώρα, αλλά θα κρατήσουν και το άρωμα τους για περισσότερο καιρό.

 

Προσοχή κατά την πρώτη χρήση

Με άλλα λόγια, αφήστε το να κάψει αρκετή ώρα (συνήθως τουλάχιστον 1 ώρα) ώστε να καεί όλη η επιφάνεια του. Αν το σβήσετε πριν συμβεί αυτό, τότε είναι αρκετά πιθανό να μείνει ένας εξωτερικός δακτύλιος κεριού, ο οποίος δεν θα καεί ποτέ.

 

Μικρύνετε το φυτίλι

Για να καεί το κερί ομοιόμορφα, πρέπει το μήκος του φυτιλιού να είναι κατάλληλο, για την ακρίβεια όσο πιο κοντά γίνεται στα 0,5 εκατοστά. Αυτό σημαίνει πως μετά από μερικές χρήσεις θα χρειαστεί να το κόψετε με ένα ψαλιδάκι, ώστε να συνεχίσει να καίγεται ομοιόμορφα.

 

Σβήστε το κερί προσεκτικά

Αν το κερί βρίσκεται σε γυάλινο βαζάκι, μπορείτε να το σβήσετε τοποθετώντας το καπάκι του από πάνω. Αν όχι, τότε απλά φυσήξτε το, αλλά με όσο λιγότερη δύναμη είναι εφικτό, ώστε να μην πεταχτεί ρευστό κερί πάνω στα έπιπλα σας.

 

Μην αφήνετε το κερί να φτάσει ως το τέλος του

Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να μην χρησιμοποιείται πλέον ένα κερί αν το ύψος του είναι μικρότερο του ενός εκατοστού, καθώς διαφορετικά μπορεί να υπερθερμαθεί το δοχείο στο οποίο περιέχεται το κερί. Ευτυχώς, πολλά σύγχρονα κεριά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να σβήνουν αυτόματα μόλις φτάσουν στο κρίσιμο αυτό ύψος.

 

Αποθηκεύστε το σωστά

Το ιδανικό είναι ένα κερί να χρησιμοποιείται εντός 12 με 16 μήνες από την ημέρα αγοράς του και να αποθηκεύεται σε σκιερό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου. Οι εναλλαγές στη θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν σε ένα κερί να χάσει το άρωμα του και μέχρι και να αλλάξει το χρώμα του. Παρ' όλα αυτά, η λειτουργικότητα του δεν θα επηρεαστεί.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε τα κεριά καθαρά ως διακοσμητικό στοιχείο, τα έχετε μόνο για να τα καίτε, ή και τα δύο; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο