5 συμβουλές διακόσμησης για ένα ζεστό και άνετο σαλόνι

5 συμβουλές διακόσμησης για ένα ζεστό και άνετο σαλόνι

Το σαλόνι σας είναι το μέρος όπου χαλαρώνετε, διασκεδάζετε και περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, επομένως είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνεση και ζεστασιά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα ζεστό και φιλόξενο σαλόνι:

 

Συμβουλή #1: Επιλέξτε άνετα και φιλόξενα έπιπλα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν αναπαυτικό καναπέ και ένα ζευγάρι άνετες πολυθρόνες. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε πολλά μαξιλάρια και κουβέρτες, για να κάνετε το σαλόνι σας πιο άνετο και "ζεστό" στο μάτι.

 

Συμβουλή #2: Προσθέστε ζεστασιά με χαλιά και κουρτίνες. Τα χαλιά μπορούν να προσθέσουν μια "ζεστή" αίσθηση σε ένα δωμάτιο και οι κουρτίνες μπορούν να βοηθήσουν στη "μόνωση" ενός χώρου και να μπλοκάρουν τα ρεύματα αέρα. Επιλέξτε χοντρά, βελούδινα υλικά και για τα δύο, ώστε να προσθέσετε ζεστασιά και υφή.

 

Συμβουλή #3: Ενσωματώστε φυσικά στοιχεία. Το να φέρνετε το "έξω" μέσα μπορεί να κάνει έναν χώρο πιο χαλαρό και φιλόξενο. Προσθέστε φυτά, λουλούδια ή κλαδιά στο σαλόνι σας για μια φυσική πινελιά. Εάν επιθυμείτε να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη προτιμήστε τα τεχνητά φυτά, που δεν απαιτούν περιποίηση πέρα από ένα αραιό ξεσκόνισμα.

 

Συμβουλή #4: Χρησιμοποιήστε φωτισμό για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ο απαλός, έμμεσος φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου ή ακόμη και απλίκες τοίχου για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ζεστασιάς.

 

Συμβουλή #5: Εξατομικεύστε το σαλόνι σας με φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και άλλα διακοσμητικά. Η τοποθέτηση των αγαπημένων σας αντικειμένων θα κάνει το σαλόνι σας να έχει μια περισσότερο σπιτική αίσθηση και θα το βοηθήσει να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ.

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σαλόνι που είναι άνετο και φιλόξενο. Είτε χαλαρώνετε στον καναπέ σας με ένα καλό βιβλίο, είτε διασκεδάζετε με φίλους και συγγενείς, το άνετο σαλόνι σας θα είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε.

 

Εσείς με ποιος τρόπους κάνετε το σαλόνι σαν να έχει ζεστή και φιλόξενη αίσθηση; Θα χαρούμε πολύ να τους μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο