4 μοναδικά στυλ διακόσμησης για το μπαλκόνι σας

4 μοναδικά στυλ διακόσμησης για το μπαλκόνι σας

Με τον υδράργυρο να "σκαρφαλώνει" ολοένα και υψηλότερα, οι σκέψεις για παραλίες, φαγητό και ποτό δίπλα στη θάλασσα, καθώς και βόλτες με φίλους πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα στο μυαλό όλων μας. Επειδή όμως λίγοι είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν τη δυνατότητα να περνούν με αυτόν τον τρόπο ολόκληρο το καλοκαίρι τους, αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού είναι και το μπαλκόνι, στο οποίο φιλοξενούμε φίλους για κουβέντα, για ένα χαλαρό ποτό ή ακόμη και για φαγητό.

 

Παραδοσιακό μεσογειακό μπαλκόνι

Αν διαθέτε μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα, τότε το στυλ αυτό είναι must. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λευκές, ψάθινες ή μεταλλικές καρέκλες εξωτερικού χώρου, ένα μπλε μεταλλικό ή ξύλινο τραπέζι κήπου και μερικά φαναράκια (κρεμαστά, δαπέδου ή επιτραπέζια). Αν δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα κάποιο μπλε τραπέζι εξωτερικού χώρου, μπορείτε να το δώσετε σε ένα επιπλοποιείο να σας το βάψει, το κόστος είναι μικρότερο απ' ότι ίσως να φαντάζεστε.

 

Τροπικό μπαλκόνι

Αν πάλι έχετε όρεξη για κάτι πιο εξωτικό, τότε επιλέξτε ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου και συνδυάστε τα με χρωματιστά μαξιλάρια. Προμηθευτείτε επίσης μερικά φαναράκια και μερικά φυτά με πλατιά φύλλα (υπάρχει πάντα και η εναλλακτική των τεχνητών φυτών), για να ολοκληρώσετε το τροπικό στυλ διακόσμησης.

 

Μπαλκόνι σε αντικέ στυλ

Για να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε κάτι μίνιμαλ αλλά και ταυτόχρονα κλασικό, ένα μεταλλικό σετ τραπεζιού και καρεκλών κήπου (σε κλασικά χρώματα όπως το άσπρο και το μαύρο ή σε έντονα όπως το πράσινο και το μωβ) και μερικά φυτά (αληθινά ή τεχνητά) σε κασπώ θα δώσουν το επιθυμητό στυλ bistro στο μπαλκόνι σας. Για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τον κλασικό χαρακτήρα του στυλ αυτού, μπορείτε να στηρίξετε πάνω σε κάποιον από τους τοίχους και ένα ξύλινο πατζούρι παλαιού στυλ ή μια ξύλινη σκάλα.

 

Μπαλκόνι... ή σαλόνι;

Ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή είναι και η μετατροπή του μπαλκονιού σε δεύτερο σαλόνι. Χρειάζεστε μόνο έναν καναπέ (το μέγεθος του θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο χώρο αλλά και από το πόσα άτομα έχετε σκοπό να φιλοξενείτε) και ένα τραπεζάκι σαλονιού, ιδανικά από φυσικό ξύλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε πουφ και σκαμπό για ένα πιο casual στυλ. Συνδυάστε τα έπιπλα αυτά με φανάρια και κρεμαστές λωρίδες με λαμπάκια για να δώσετε μια παραμυθένια νότα στο μπαλκόνι σας.

 

Εσείς ποιο στυλ διακόσμησης προτιμάτε για το μπαλκόνι σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο