4 βήματα για να επιλέξετε το σωστό χαλί για το καθιστικό σας

4 βήματα για να επιλέξετε το σωστό χαλί για το καθιστικό σας

Ένα χαλί είναι πολλά παραπάνω από ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Προσφέρει ζεστασιά στα πόδια σας όταν πατάτε πάνω σε αυτό, δίνει μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο και μειώνει τους ήχους που παράγονται, είτε είναι έπιπλα όπως τραπέζια σαλονιού και πολυθρόνες που σέρνονται πάνω σε αυτό, είτε ακόμα και η ανθρώπινη ομιλία που απορροφάται από το χαλί και δεν αναπηδά από το πάτωμα προς τους τοίχους και το αντίστροφο. Όμως με τόσο μεγάλη ποικιλία που υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά, τόσο σε σχέδια όσο και σε υλικά κατασκευής, πως θα μπορέσετε να βρείτε το ιδανικό χαλί για τις ανάγκες σας; Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω τέσσερα απλά βήματα!

 

1. Στυλ διακόσμησης

Αρχικά, επιλέξτε το στυλ που ταιριάζει καλύτερα με το καθιστικό σας. Οι βασικότερες κατηγορίες στυλ διακόσμησης είναι τρεις: το ethic, το κλασικό και το μοντέρνο. Για την πρώτη κατηγορία, επιλέξτε χαλί που είναι σε στυλ boho και ιδανικά χειροποίητο, για την απόλυτη ethnic πινελιά. Αν το στυλ του σαλονιού σας είναι κλασικό, τότε επιλέξτε κάποιο ανατολίτικο σχέδιο, που θεωρείται all-time classic. Αν πάλι το στυλ σας παραπέμπει περισσότερο στο μοντέρνο, τότε επιλέξτε minimal σχέδια για το χαλί σας. Αυτό περιλαμβάνει μονόχρωμα σχέδια ή σχέδια με απλές γραμμές (ρίγες, γεωμετρικά ή αφηρημένα σχέδια κτλ).

 

2. Υλικό κατασκευής

Τα συχνότερα υλικά κατασκευής χαλιών που συναντάμε στην αγορά είναι το μαλλί, ο πολυεστέρας, το πολυπροπυλένιο και το νάιλον. Συχνά, το υλικό κατασκευής του χαλιού καθορίζει και το αν θα έχει χαμηλό ή ψηλό πέλος, οπότε επιλέξτε με προσοχή. Συνηθίζεται τα καλοκαιρινά χαλιά να είναι χαμηλού πέλους και τα χειμωνιάτικα ψηλού, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

 

3. Χρώμα

Ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: Αν θέλετε να τονίσετε τα έπιπλά σας, τότε επιλέξτε ουδέτερα χρώματα, ενώ αν θέλετε το βασικό διακοσμητικό στοιχείο του καθιστικού σας να είναι το χαλί, τότε επιλέξτε έντονα χρώματα γι' αυτό.

 

4. Μέγεθος

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το μέγεθος του χαλιού που θα επιλέξετε. Φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να μπει κάτω από τον καναπέ και το πλάτος του να είναι αρκετό ώστε να πατάνε πάνω του οι γωνίες του. Από εκεί και πέρα, αφού έχετε κάνει το αρχικό "φιλτράρισμα", επιλέξτε ένα χαλί που πραγματικά σας ενθουσιάζει, καθώς είναι ένα αντικείμενο που λογικά θα το έχετε στην κατοχή σας για αρκετά χρόνια και θα αποτελεί σημείο αναφοράς του καθιστικού σας.

 

Εσείς με τι κριτήρια επιλέγετε τα χαλιά σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο