10 τρόποι να φροντίσετε τα κλασικά σας έπιπλα

10 τρόποι να φροντίσετε τα κλασικά σας έπιπλα

 

Τα κλασικά έπιπλα είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε σπίτι, αλλά απαιτούν λίγη επιπλέον φροντίδα ώστε να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση των κλασικών επίπλων στο σπίτι σας:

Ξεσκονίστε τακτικά

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τα κλασικά σας έπιπλα είναι να τα ξεσκονίζετε τακτικά. Η σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί στην επιφάνεια των επίπλων, με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπό και άψυχο. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί για να ξεσκονίσετε τα έπιπλα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις σχισμές και στις περίτεχνες λεπτομέρειες.

 

Προστασία από το άμεσο ηλιακό φως

Το φως του ήλιου μπορεί να ξεθωριάσει το φινίρισμα στα κλασικά έπιπλα, επομένως είναι σημαντικό να τα κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Εάν έχετε ένα κλασικό έπιπλο που δέχεται πολύ ηλιακό φως, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες ώστε να φιλτράρετε το φως.

 

Χρησιμοποιήστε σουβέρ και σουπλά

Για να προστατεύσετε το φινίρισμα στα κλασικά σας έπιπλα, χρησιμοποιήστε σουβέρ και σουπλά όταν τοποθετείτε πάνω τους ποτήρια ή πιάτα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή δημιουργίας δακτυλίων νερού και άλλων ζημιών στην επιφάνεια τους.

 

Να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των κλασικών επίπλων, το λιγότερο είναι συχνά περισσότερο (less is more). Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών ή λειαντικών υλικών καθαρισμού, καθώς μπορεί να αφαιρέσουν το φινίρισμα ή ακόμα και να καταστρέψουν το ξύλο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για ξύλινα έπιπλα ή φτιάξτε το δικό σας αναμειγνύοντας μια μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού με νερό.

 

Σκεφτείτε την επαγγελματική αποκατάσταση

Εάν τα κλασικά σας έπιπλα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την επαγγελματική αποκατάσταση. Ένας αναπαλαιωτής επίπλων μπορεί να δώσει νέα ζωή στα έπιπλά σας, δίνοντάς τους ένα φρέσκο φινίρισμα και επισκευάζοντας τυχόν ζημιές που θα έχουν προκύψει μέσα στα χρόνια.

 

Χρησιμοποιήστε βερνίκι ξύλου

Ένα βερνίκι ξύλου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του φινιρίσματος στα κλασικά σας έπιπλα και να τους δώσει μια όμορφη λάμψη. Αναζητήστε ένα γυαλιστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο ξύλου από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα έπιπλά σας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Αποφύγετε τις πηγές θερμότητας

Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει διαστολή και συστολή του ξύλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές και άλλες ζημιές. Διατηρήστε τα κλασικά σας έπιπλα σε άνετη απόσταση από πηγές θερμότητας, όπως τζάκια και καλοριφέρ.

 

Χρησιμοποιήστε μαξιλαράκια από τσόχα

Τα μαξιλαράκια από τσόχα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κλασικών επίπλων σας από γρατσουνιές και βαθουλώματα, ειδικά αν έχετε δάπεδα από ξύλο. Είναι εύκολο να τοποθετηθούν και μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.

 

Αποθηκεύστε σωστά τα κλασικά έπιπλα

Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τα κλασικά σας έπιπλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε να τα τυλίξετε σε ένα προστατευτικό κάλυμμα και να τα αποθηκεύσετε σε ξηρό μέρος. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ζημιών από τη σκόνη, την υγρασία και τα παράσιτα.

 

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την ταπετσαρία

Τα κλασικά έπιπλα έχουν συχνά όμορφες ταπετσαρίες που μπορεί να λερωθούν με την πάροδο του χρόνου. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα την ταπετσαρία σας, ώστε να διατηρείται η καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Εάν η ταπετσαρία σας είναι ιδιαίτερα λερωμένη, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να την καθαρίσει.

 

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα κλασικά σας έπιπλα όμορφα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχετε άλλες συμβουλές για τη διατήρηση των κλασικών επίπλων; Θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο