Φενγκ Σούι: 10 Χρήσιμες Συμβουλές για Θετικότερη Ενέργεια

Φενγκ Σούι: 10 Χρήσιμες Συμβουλές για Θετικότερη Ενέργεια

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν, με τον όρο να σημαίνει "αέρας και νερό". Σύμφωνα με πολλούς, όλα ξεκίνησαν όταν παρατηρήθηκε πως πολλά άτομα που γεννήθηκαν στο Hongcun, ένα χωριό της Κίνας, έγιναν αργότερα στη ζωή τους στρατηγοί και αυτοκράτορες. Οι επιστήμονες της εποχής που μελέτησαν το φαινόμενο αυτό κατέληξαν στην υπόθεση πως το βουνό και ο ποταμός που βρίσκονται στην περιοχή είχαν άμεση συσχέτιση με το φαινόμενο αυτό.

Σήμερα βέβαια το φενγκ σούι έχει αναγνωριστεί ως ψευδοεπιστήμη και χαρακτηρίζεται απλώς ως η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και ο σκοπός του είναι να αποτελέσει οδηγό ώστε να επιτευχθεί αρμονία σε ένα χώρο μέσω της διακόσμησης. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικούς απλούς τρόπους να εντάξετε το φενγκ σούι στην καθημερινότητά σας!

 

Τακτοποιήστε τον χώρο σας

Η ακαταστασία και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι είναι, σύμφωνα με το φενγκ σούι, ένδειξη στάσιμης ενέργειας, καθώς την εμποδίζει από το να ρέει ομαλά μέσα από όλο το σπίτι. Οργανώστε λοιπόν τον χώρο σας και η ενέργεια του λέγεται πως θα βελτιωθεί αισθητά. Ακόμη και αν δεν πιστεύετε σε όλα αυτά, ένας καθαρός χώρος θα σας προσφέρει ψυχική ηρεμία, αλλά και πρακτικότητα, μιας και δεν θα ψάχνετε χαμένα αντικείμενα σε όλο το σπίτι!

 

Επιδιορθώστε τυχόν ζημιές

Οτιδήποτε είναι σπασμένο ή έχει πάψει να λειτουργεί, θεωρείται πως επηρεάζει αρνητικά την αύρα του σπιτιού σας. Γι' αυτό επισκευάστε τη βρύση ή το καζανάκι που στάζει, λαδώστε τις πόρτες που τρίζουν και πετάξτε οποιοδήποτε αντικείμενο έχει πάψει να λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν σας προσφέρει κάτι ούτως ή άλλως, οπότε ποιος ο λόγος να το κρατάτε;

 

Τοποθετήστε σωστά το κρεβάτι σας

Το φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε όλοι μας πολλές ώρες κάθε μέρα. Ιδανικά, το κρεβάτι θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αντικρίζετε την πόρτα του δωματίου όταν είστε ξαπλωμένοι, αλλά να μην είστε ακριβώς σε ευθεία γραμμή από αυτήν. Πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της διαρρύθμισης του χώρου, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε απέναντι από το κρεβάτι σας έναν καθρέπτη, μέσα από τον οποίο θα μπορείτε να κοιτάτε προς την πόρτα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα σημεία στα οποία περνάτε πολύ χρόνο, όπως για παράδειγμα τον χώρο εργασίας σας, αν εργάζεστε από το σπίτι.

 

Προσέξτε τις πόρτες σας

Στο φενγκ σούι, οι πόρτες συμβολίζουν την επικοινωνία. Επίσης, θεωρούνται πως είναι "ανοίγματα" προς ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μετέπειτα στη ζωή. Είναι σημαντικό λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι, όλες οι πόρτες να μπορούν να ανοίγουν τουλάχιστον 90 μοίρες, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια από πίσω τους, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μόνο τμήμα των ευκαιριών που θα παρουσιαζόταν αλλιώς.

 

Εξαλείψτε το κενό πάνω από την κουζίνα

Άμα η κουζίνα σας δεν φτάνει ως το ταβάνι, πράγμα συνηθισμένο μιας και στη χώρα μας τα περισσότερα σπίτια έχουν ψηλά ταβάνια, τοποθετήστε φυτά ή διακοσμητικά αντικείμενα ώστε να "γεμίσετε" τον χώρο αυτόν. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το chi "σκαλώνει" εκεί και συσσωρεύεται νεκρή ενέργεια.

 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην είσοδό σας

Η είσοδος του σπιτού σας είναι το μέρος μέσα από το οποίο η ενέργεια εισχωρεί στο σπίτι σας, οπότε καλό θα ήταν να την διευκολύνετε. Αυτό σημαίνει πως η είσοδός σας θα πρέπει να είναι καθαρή και σωστά φωτισμένη. Αν η είσοδός σας αντικρίζει τοίχο με το που μπαίνετε, τότε τοποθετήστε έναν καθρέπτη (τοίχου ή επιδαπέδιο), λέγεται πως το να αντικρίζετε τοίχο με το που μπαίνετε σπίτι επηρεάζει τη σκέψη σας και νιώθετε πως συναντάτε παντού στη ζωή σας μεταφορικούς τοίχους.

 

Εκμεταλλευτείτε το τρεχούμενο νερό

Το τρεχούμενο νερό στο φενγκ σούι αντιπροσωπεύει τον πλούτο και λέγεται πως φέρνει θετική ενέργεια, αλλά και τύχη. Μην αγχώνεστε, δεν χρειάζεται να χτίσετε ή να τοποθετήσετε ολόκληρο σιντριβάνι στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας, ένα μικρό επιτραπέζιο σιντριβάνι φενγκ σούι αρκεί. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ακουμπισμένο πάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού ή του κήπου σας, θα σας προσφέρει το απόλυτο αίσθημα ηρεμίας.

 

Καλύψτε τα σιφόνια

Το φενγκ σούι υποστηρίζει πως η τύχη και τα χρήματα "δραπετεύουν" μέσα από τα σιφόνια, καθώς από εκεί φεύγει το νερό, που όπως είπαμε προηγουμένως αντιπροσωπεύει τον πλούτο. Γι' αυτό τοποθετήστε τάπες στα σιφόνια και κρατήστε κλειστό το καπάκι της τουαλέτας. Α, και μην ξεχνάτε να κλείνετε και την πόρτα του μπάνιου!

 

Κρατήστε τα τζάμια καθαρά

Οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα συμβολίζουν τα μάτια μας προς τον έξω κόσμο, έτοιμα να αντικρίσουν ό,τι έχει να μας προσφέρει το σύμπαν. Σε περίπτωση που είναι λερωμένα λοιπόν, πιάστε το καθαριστικό τζαμιών της επιλογής σας και "ανοίξτε" τα μάτια σας!

 

Αποφύγετε τα τεχνητά φυτά

Παρόλο που τα τεχνητά φυτά αποτελούν την ευκολότερη λύση, μιας και δεν χρειάζονται καμία απολύτως περιποίηση, αποτελούν μεγάλο "όχι" στον χώρο του φενγκ σούι. Προτιμήστε αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου για φενγκ σούι (πολλά από τα είδη που συναντάμε στα ανθοπωλεία απαιτούν ελάχιστη περιποίηση, με πότισμα μία φορά τον μήνα ή και λιγότερο) ή κλαδιά από μπαμπού. Στη δεύτερη περίπτωση, φροντίστε να είναι εννέα, αλλιώς λέγεται πως δεν θα λειτουργήσουν οι ιδιότητές τους!

 

Εσείς ασχολείστε με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι; Γνωρίζετε κάποιο μυστικό που παραλείψαμε να αναφέρουμε; Αναμένουμε τις δικές σας απόψεις και ιδέες κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο