Πώς να στερεώσετε κάδρα στον τοίχο χωρίς καρφιά

Πώς να στερεώσετε κάδρα στον τοίχο χωρίς καρφιά

 

Ένα κάδρο μπορεί να δώσει χρώμα και ζωή σε έναν "γυμνό" τοίχο και να τον κάνει μέρος της διακόσμησης του σπιτιού. Εάν νοικιάζετε το σπίτι στο οποίο μένετε όμως, τότε είναι πιθανό ο ιδιοκτήτης του να μην επιτρέπει το να κάνετε τρύπες στους τοίχους ώστε να κρεμάσετε κάδρα και πίνακες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, καθώς υπάρχουν δύο εύκολες και γρήγορες λύσεις, που δεν αφήνουν το παραμικρό σημάδι στους τοίχους.

 

Blu Tack

Η πρώτη λύση είναι για αντικείμενα με πολύ μικρό βάρος, όπως αφίσες, μικρά κάδρα και κορνίζες και δεν είναι άλλη από την πλαστελίνη τύπου Blu Tack. Φανταζόμαστε πως είναι ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος εμπορεύεται σχολικά είδη.

 

Velcro

Η δεύτερη λύση και η πιο "σίγουρη" είναι η χρήση velcro, ή αλλιώς "ταινίες χρατς", ή ακόμη και "χριτς χρατς". Οι ταινίες velcro αποτελούνται από δύο μέρη, το ένα έχει μικρά άγκιστρα και το άλλο μικρούς βρόγχους. Όταν πιεστούν μαζί, τότε τα δύο μέρη γίνονται ένα και διαχωρίζονται με σχετική δυσκολία. Στο πίσω μέρος τους και τα δύο μέρη διαθέτουν αυτοκόλλητη ταινία, οπότε το ένα κομμάτι θα το βάλετε στον τοίχο σας και το άλλο στο κάδρο ή τον πίνακα που θέλετε να κρεμάσετε.

Αναλόγως το μέγεθος και το βάρος, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε velcro και σε παραπάνω από ένα σημεία. Προσοχή μόνο η επιφάνεια να είναι λεία, αλλιώς είναι πιθανό να μην μπορέσει να το κρατήσει σωστά. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα σε καταστήματα που πουλάνε είδη χειροτεχνίας ή είδη ραπτικής.

 

Οι δύο παραπάνω λύσεις αποτελούν ένα πραγματικό παράδειγμα win-win, καθώς έχετε τη δυνατότητα να κρεμάσετε τους αγαπημένους σας πίνακες και τις λατρεμένες σας κορνίζες, ενισχύοντας τη διακόσμηση του χώρου σας, ενώ παράλληλα παραμένει και ο ιδιοκτήτης χαρούμενος που δεν έγιναν τρύπες στον τοίχο του!

 

Εσείς έχετε κάποια άλλη μέθοδο στερέωσης κάδρων στον τοίχo χωρίς τη χρήση καρφιών; Αν ναι, θα χαρούμε πολύ να τη μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο