Καταρρίπτοντας 5 μύθους της διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Καταρρίπτοντας 5 μύθους της διακόσμησης εσωτερικών χώρων

 

Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος τομέας και μαζί του έρχεται μια πληθώρα μύθων και παρανοήσεων. Από την επιλογή των σωστών χρωμάτων μέχρι την επιλογή των τέλειων επίπλων, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωρίσετε το γεγονός από τη φαντασία. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και την αλήθεια πίσω από αυτούς.

 

Το λευκό κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι βάφοντας ένα δωμάτιο λευκό θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν και είναι αλήθεια ότι τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο πιο ανοιχτό και ευάερο, το λευκό δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη επιλογή. Στην πραγματικότητα, η χρήση ανοιχτού χρώματος και στους τέσσερις τοίχους μπορεί να κάνει το δωμάτιο να δείχνει "αποστειρωμένο". Αντ' αυτού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό χρώμα σε έναν ή δύο τοίχους ώστε να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης και χρησιμοποιήστε μια ελαφρώς βαθύτερη απόχρωση στους υπόλοιπους τοίχους για αντίθεση.

 

Πρέπει να έχετε ένα ενιαίο στυλ για ολόκληρο το σπίτι

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι πρέπει να επιλέξετε ένα μόνο στυλ για ολόκληρο το σπίτι σας. Αν και είναι αλήθεια ότι η ύπαρξη ενός συνεκτικού σχεδιασμού σε όλο το σπίτι μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση αρμονίας, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τις διαφορετικές λειτουργίες κάθε δωματίου. Για παράδειγμα, το παραδοσιακό στυλ μπορεί να είναι κατάλληλο για ένα επίσημο σαλόνι, ενώ ένα πιο μοντέρνο στυλ μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε μια κρεβατοκάμαρα. Με την ανάμειξη στυλ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ενδιαφέρον και δυναμικό σχέδιο, που αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο και τον τρόπο ζωής σας.

 

Η ανάμειξη μοτίβων είναι ένα σχεδιαστικό λάθος

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η ανάμειξη μοτίβων είναι ένα μεγάλο σχεδιαστικό λάθος. Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη μοτίβων μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον και βάθος σε ένα δωμάτιο. Το κλειδί για την επιτυχή μίξη μοτίβων είναι να επιλέξετε μοτίβα που μοιράζονται ένα κοινό συνδυασμό χρωμάτων και να διαφοροποιήσετε την κλίμακα των μοτίβων.

 

Πρέπει να έχετε πάντα μια ουδέτερη χρωματική παλέτα

Τα ουδέτερα χρώματα θεωρούνται συχνά ως μια ασφαλής επιλογή για την εσωτερική διακόσμηση, αλλά η χρήση μιας ουδέτερης παλέτας χρωμάτων δεν είναι η μόνη λύση. Στην πραγματικότητα, η χρήση μιας ποικιλίας χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων έντονων και ζωντανών αποχρώσεων, μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση προσωπικότητας και παιχνιδιού σε ένα δωμάτιο. Τα ουδέτερα χρώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φόντο για φωτεινότερα χρώματα, δημιουργώντας ένα πιο δυναμικό και ενδιαφέρον σχέδιο.

 

Τα ακριβά έπιπλα είναι αναγκαία για καλό σχεδιασμό

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ο καλός σχεδιασμός απαιτεί ακριβά έπιπλα, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενώ τα έπιπλα υψηλής ποιότητας μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά πολυτέλειας και κομψότητας σε ένα δωμάτιο, δεν είναι η μόνη επιλογή. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κομψό και φιλόξενο χώρο συνδυάζοντας έπιπλα υψηλής ποιότητας με οικονομικά.

 

Συμπερασματικά, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένας πολύπλοκος τομέας με πολλούς μύθους και παρανοήσεις. Κατανοώντας και διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τις μυθοπλασίες, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο που αντανακλά το προσωπικό σας στυλ και τον τρόπο ζωής σας. Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα, στυλ, μοτίβα και κομμάτια επίπλων ώστε να πετύχετε τον τέλειο σχεδιασμό.

 

Γνωρίζετε και άλλους μύθους της διακόσμησης εσωτερικών χώρων που παραλείψαμε να αναφέρουμε; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο