Απλές προτάσεις και συμβουλές για τη διακόσμηση ενός μπουφέ

Απλές προτάσεις και συμβουλές για τη διακόσμηση ενός μπουφέ

 

Οι μπουφέδες διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση ενός σπιτιού, χωρίς πάντα να το αντιλαμβανόμαστε. Η μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια στο πάνω μέρος τους μας επιτρέπει να τους διακοσμούμε με διάφορα αντικείμενα, αναδεικνύοντας το προσωπικό μας στυλ. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές εύκολες προτάσεις, αλλά και συμβουλές, για τη διακόσμηση του μπουφέ στην τραπεζαρία, στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα, που θα απογειώσουν τη διακόσμηση σας!

 

Καθρέπτης

Ίσως η πιο διαχρονική λύση, η διακόσμηση ενός μπουφέ με κάποιον καθρέπτη τοίχου είναι μια απλή και εύκολη λύση, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους. Τα μόνα σημεία που αξίζουν προσοχή είναι το να ταιριάζει το ύφος του καθρέπτη με αυτό του μπουφέ, για παράδειγμα να μην είναι μοντέρνος ο μπουφές, αλλά ρουστίκ ο καθρέπτης (αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις) και να ταιριάζουν και τα μεγέθη τους, αλλιώς ο καθρέπτης θα φαίνεται μικροσκοπικός πάνω στον τοίχο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε περισσότερους από έναν καθρέπτες και να πραγματοποιήσετε μια όμορφη και ιδιαίτερη σύνθεση στον τοίχο σας.

 

Πίνακας ζωγραφικής

Μένοντας στη διακόσμηση πάνω από τον μπουφέ, αν δεν θέλετε κάποιον καθρέπτη, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν πίνακα ζωγραφικής. Οι συμβουλές είναι ίδιες με την ακριβώς από πάνω ενότητα, με μόνη ιδιαιτερότητα το ότι τον πίνακα ζωγραφικής μπορείτε, αντί να τον κρεμάσετε στον τοίχο πάνω από τον μπουφέ, απλώς να τον ακουμπήσετε πάνω του.

 

Διακοσμητικά

Μιας και ο μπουφές είναι σχεδόν πάντα ένα μεγάλο σε διαστάσεις έπιπλο, συνηθίζεται να τον διακοσμούμε με λίγα και μεγάλα αντικείμενα, και όχι με πολυάριθμα μικρά, μιας και έχουν την τάση να "χάνονται" στο μάτι. Διαχρονικές λύσεις είναι τα βάζα, τα κηροπήγια, τα επιτραπέζια διακοσμητικά και οι πιατέλες, με μια όμορφη σύνθεση πάνω τους. Παράλληλα, για να αποκτήσει λίγη "ζωή" ο μπουφές, πολλοί διακοσμητές προτείνουν και την προσθήκη ενός φυτού, ή ενός μεγάλου φύλλου.

Ακόμη μια συμβουλή είναι η προσθήκη ψηλών διακοσμητικών σε κάθε άκρη του μπουφέ, για παράδειγμα μια ψηλή λάμπα στη μία πλευρά και ένα αντίστοιχα ψηλό βάζο ή διακοσμητικό στην άλλη, για λόγους συμμετρίας. Όσο για το κέντρο του μπουφέ, μπορείτε να επιλέξετε κάτι μικρότερο σε μέγεθος, και ιδανικά περισσότερο από ένα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα σετ από ψεύτικα φυτά ή μια σύνθεση από κηροπήγια.

 

Αποφύγετε την ακαταστασία

Ίσως αυτονόητο για πολλούς, αλλά αξίζει να αναφερθεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει στοίβες από είδη σερβιρίσματος να είναι αφημένα μόνιμα πάνω στον μπουφέ, ή ρούχα αν ο μπουφές βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα. Οι μπουφέδες είναι σχεδιασμένοι να παρέχουν τον μέγιστο δυνατό αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό τους, οπότε εκμεταλλευτείτε τον και αποφύγετε την εικόνα της ακαταστασίας με το να έχετε πράγματα εκτεθειμένα σε καθημερινή βάση στο πάνω μέρος του.

 

Έχετε άλλες συμβουλές ή προτάσεις διακόσμησης για τους μπουφέδες; Αν ναι, θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο