6 τρόποι να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας

6 τρόποι να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας

Η προσθήκη διάφορων πινελιών χρωμάτων είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να προσθέτει κανείς στοιχεία της προσωπικότητας του στον χώρο του. Ακολουθούν 6 ξεχωριστοί τρόποι να προσθέσετε χρώμα στον χώρο σας και να τον κάνετε πιο ζωντανό!

 

Accent wall

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να προσθέσει κάποιος χρώμα στον χώρο του είναι με το να βάψει έναν τοίχο του με διαφορετικό χρώμα (accent wall). Συνήθως επιλέγεται ο τοίχος τον οποίο θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο, για παράδειγμα αν έχει κρεμασμένο πάνω του έναν εντυπωσιακό πίνακα ζωγραφικής ή έναν μεγαλοπρεπή καθρέπτη. Είναι μια γρήγορη και οικονομική παρέμβαση, καθώς χρειάζεται λίγη ποσότητα χρώματος και η αίσθηση του χώρου μεταμορφώνεται ριζικά, χωρίς την ανάγκη αγοράς καινούριων επίπλων, διακοσμητικών αντικειμένων κτλ. Μπορείτε επίσης να βάψετε μόνο το κάτω μισό του τοίχου, τα 3/4 του, ή να τον χωρίσετε σε πολυάριθμα κάθετα ή οριζόντια τμήματα και να τον βάψετε με ρίγες.

 

Φυτά

Αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε με κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε μερικά φυτά! Πέρα από το ότι θα φέρουν ζωντάνια στον χώρο σας, θα προσθέσουν και πινελιές χρώματος που θα "σπάσουν" την μονοτονία αν όλος ο χώρος κινείται στην ίδια χρωματική παλέτα. Μπορείτε να επιλέξετε λουλούδια σε διάφορα και έντονα χρώματα, ή αν ψάχνετε ένα πιο ουδέτερο look, να επιλέξτε φυτά που αποτελούνται αποκλειστικά από φύλλα, ώστε να μην εισάγετε πάνω από ένα χρώμα στον χώρο.

 

Χαλιά

Άλλη μια μέθοδος να προσθέσει κάποιος χρώμα στον χώρο του χωρίς να αποτελεί τόσο μεγάλη δέσμευση είναι η αγορά καινούριων χαλιών. Τα χαλιά "ενώνουν" τον χώρο στον οποίο βρίσκονται, και ως αποτέλεσμα όταν είναι χρωματιστά προσθέτουν ζωντάνια σε όλο τον χώρο. Επίσης, λόγω του μεγέθους τους, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν θέλουν, ή δεν μπορούν, να βάψουν τους τοίχους τους.

 

Έπιπλα

Μια ακριβότερη και λίγο πιο ριψοκίνδυνη μέθοδος να προσθέσει κανείς χρώμα στον χώρο του είναι μέσω των επίπλων του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός χρωματιστού καναπέ, μιας πολυθρόνας, των καρεκλών της τραπεζαρίας, ακόμη και μέσω ενός ταμπουρέ. Προσοχή όμως στο να είναι αυτή η κύρια "πηγή" του χρώματος στον χώρο, αν υπάρχουν ήδη και άλλες πινελιές χρώματος, ειδικά διαφορετικών από των επίπλων, τότε το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι ισορροπημένο και να κυριαρχήσει η πολυχρωμία.

 

Μαξιλάρια και κουβέρτες

Ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος, η προσθήκη χρωματιστών διακοσμητικών μαξιλαριών και κουβερτών στο κρεβάτι, στον καναπέ ή σε μια πολυθρόνα προσθέτει ακαριαία χρώμα στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Φυσικά, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε καινούριες μαξιλαροθήκες και να διατηρήσετε τα μαξιλάρια που έχετε ήδη, κρατώντας το κόστος ακόμη πιο χαμηλά.

 

Διακοσμητικά είδη

Από πίνακες ζωγραφικής και διακοσμητικά τοίχου μέχρι μεγάλα βάζα και επιδαπέδια φανάρια, τα διακοσμητικά είδη είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να προσθέσει κάποιος πινελιές χρώματος στον χώρο του. Πρόκειται για μια ιδανική λύση, καθώς δεν αποτελούν μόνιμη παρέμβαση, όπως για παράδειγμα το βάψιμο ενός τοίχου, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε την δυνατότητα να ακολουθούμε ευκολότερα τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα.

 

Εσείς ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να εντάξετε χρώμα στον χώρο σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας, αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο