Φενγκ σούι: 10 χρήσιμες συμβουλές για θετικότερη ενέργεια!

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα τουλάχιστον 3000 χρόνια πριν, με τον όρο να σημαίνει στα κινεζικά "αέρας και νερό". Σύμφωνα με πολλούς, όλα ξεκίνησαν όταν παρατηρήθηκε πως πολλά άτομα που γεννήθηκαν στο Hongcun, ένα χωριό της Κίνας, έγιναν αργότερα στη ζωή τους στρατηγοί και αυτοκράτορες. Οι επιστήμονες της εποχής που μελέτησαν το φαινόμενο αυτό κατέληξαν στην υπόθεση πως το βουνό και ο ποταμός που βρίσκονται στην περιοχή, είχαν άμεση συσχέτιση με το φαινόμενο αυτό.

Σήμερα βέβαια το φενγκ σούι έχει αναγνωριστεί ως ψευδοεπιστήμη και αναγνωρίζεται απλά ως η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και ο σκοπός του είναι να αποτελέσει οδηγό ώστε να επιτευχθεί αρμονία σε έναν χώρο μέσω της διακόσμησης. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικούς απλούς τρόπους να εντάξετε το φενγκ σούι στην καθημερινότητα σας!

Τακτοποιήστε τον χώρο σας

Η ακαταστασία και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι, σύμφωνα με το φενγκ σούι, ένδειξη στάσιμης ενέργειας, καθώς την εμποδίζει από το να ρέει ομαλά μέσα από όλο σας το σπίτι. Οργανώστε λοιπόν τον χώρο σας, και η ενέργεια του θα βελτιωθεί αισθητά. Ακόμη και αν δεν πιστεύετε σε αυτά, ένας καθαρός χώρος θα σας προσφέρει ψυχική ηρεμία, αλλά και πρακτικότητα μιας και δεν θα ψάχνετε χαμένα αντικείμενα σε όλο το σπίτι!

Επιδιορθώστε τυχόν ζημιές

Οτιδήποτε είναι σπασμένο ή έχει πάψει να λειτουργεί, επηρεάζει αρνητικά την αύρα του σπιτιού σας. Γι' αυτό επισκευάστε τη βρύση ή το καζανάκι που στάζει, λαδώστε τις πόρτες που τρίζουν και πετάξτε οποιοδήποτε αντικείμενο έχει πάψει να λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν σας προσφέρει κάτι ούτως ή άλλως, οπότε ποιος ο λόγος να το κρατάτε;

Τοποθετήστε σωστά το κρεβάτι σας

Το φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και είναι ο χώρος στον οποίο περνάτε πολλές ώρες κάθε μέρα. Ιδανικά, θα πρέπει να αντικρίζετε την πόρτα του δωματίου όταν είστε ξαπλωμένοι, αλλά να μην είστε σε ευθεία γραμμή από αυτήν. Πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της διαρρύθμισης του χώρου, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε απέναντι από το κρεβάτι σας έναν καθρέπτη, μέσα από τον οποίο θα μπορείτε να κοιτάτε προς την πόρτα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα σημεία στα οποία περνάτε πολύ χρόνο, όπως για παράδειγμα το γραφείο σας.

Προσέξτε τις πόρτες σας

Στο φενγκ σούι, οι πόρτες συμβολίζουν την επικοινωνία. Επίσης θεωρούνται πως είναι "ανοίγματα" προς ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή. Είναι σημαντικό λοιπόν όλες οι πόρτες να μπορούν να ανοίξουν τουλάχιστον 90 μοίρες, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια από πίσω τους, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σας παρουσιάζεται μόνο τμήμα των ευκαιριών που θα σας παρουσιαζόταν αλλιώς.

Εξαλείψτε το κενό πάνω από την κουζίνα

Άμα η κουζίνα σας δεν φτάνει ως το ταβάνι, πράγμα συνηθισμένο μιας και στη χώρα μας τα περισσότερα κτήρια έχουν ψηλά ταβάνια, τοποθετήστε φυτά ή διακοσμητικά αντικείμενα ώστε να "γεμίσετε" τον χώρο αυτό. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το chi "σκαλώνει" εκεί και συσσωρεύεται "νεκρή" ενέργεια.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην είσοδο σας

Η είσοδος του σπιτού σας είναι το μέρος μέσα από το οποίο η ενέργεια εισχωρεί στο σπίτι σας, οπότε φροντίστε να την διευκολύνετε. Αυτό σημαίνει πως η είσοδος σας θα πρέπει να είναι καθαρή, χωρίς αντικείμενα που αποτελούν εμπόδια και να είναι σωστά φωτισμένη. Αν η είσοδος σας αντικρίζει τοίχο με το που μπαίνετε, τότε εγκαταστήστε έναν καθρέπτη τοίχου ή έναν επιδαπέδιο, λέγεται πως το να αντικρίζετε τοίχο με το που μπαίνετε επηρεάζει τη σκέψη σας και νιώθετε πως συναντάτε παντού μεταφορικούς τοίχους.

Εκμεταλλευτείτε το τρεχούμενο νερό

Το τρεχούμενο νερό στο φενγκ σούι αντιπροσωπεύει τον πλούτο και λέγεται ότι φέρνει θετική ενέργεια, αλλά και τύχη. Μην αγχώνεστε, δεν χρειάζεται να χτίσετε σιντριβάνι στην πίσω αυλή σας, ένα μικρό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό αρκεί. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ακουμπισμένο πάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού ή του κήπου σας, θα σας προσφέρει το απόλυτο αίσθημα ηρεμίας.

Καλύψτε τα σιφόνια

Το φενγκ σούι υποστηρίζει πως η τύχη και τα χρήματα "δραπετεύουν" μέσα από τα σιφόνια, καθώς από εκεί φεύγει το νερό που όπως είπαμε προηγουμένως αντιπροσωπεύει τον πλούτο. Γι' αυτό τοποθετήστε τάπες στα σιφόνια και κρατήστε κλειστό το καπάκι της τουαλέτας. Α, μην ξεχάσετε να κλείνετε και την πόρτα του μπάνιου!

Κρατήστε τα τζάμια καθαρά

Οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα συμβολίζουν τα μάτια μας προς τον έξω κόσμο, έτοιμα να αντικρίσουν ό,τι έχει να μας προσφέρει το σύμπαν. Πιάστε λοιπόν το καθαριστικό τζαμιών σας και "ανοίξτε" τα μάτια σας!

Αποφύγετε τα ψεύτικα φυτά

Παρόλο που αποτελούν την ευκολότερη λύση μιας και δεν χρειάζονται καμία περιποίηση, αποτελούν μεγάλο "όχι" στον χώρο του φενγκ σούι. Προτιμήστε αληθινά φυτά (πολλά από τα είδη που συναντάμε στα ανθοπωλεία απαιτούν ελάχιστη περιποίηση, με πότισμα 1 φορά τον μήνα ή και λιγότερο) ή κλαδιά από μπαμπού. Στη δεύτερη περίπτωση, φροντίστε να είναι εννέα, αλλιώς λέγεται πως δεν θα λειτουργήσουν οι ιδιότητες τους!

Εσείς ασχολείστε με τη φιλοσοφία το φενγκ σούι; Γνωρίζετε κάποιο μυστικό που παραλείψαμε να αναφέρουμε; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!


Υποβάλετε ένα σχόλιο