7 ιδέες ανακαίνισης με μικρό κόστος και γρήγορο αποτέλεσμα

7 ιδέες ανακαίνισης με μικρό κόστος και γρήγορο αποτέλεσμα

Είτε έχετε αποφασίσει να πραγματοποιήσετε εργασίες που θα αυξήσουν την αξία του σπιτιού σας, είτε απλά χρειάζεστε μερικές αλλαγές επειδή βαρεθήκατε να βλέπετε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες ανακαίνισης που έχουν μικρό κόστος, απαιτούν λίγο χρόνο, αλλά έχουν άμεσα και εμφανή αποτελέσματα.

 

Χερούλια και πόμολα

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να αλλάξετε όψη στην κουζίνα αλλά και στις ντουλάπες σας είναι το να αλλάξετε τα χερούλια τους. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια στην αγορά, και ακόμα και τα πιο ποιοτικά δεν στοιχίζουν υπερβολικά πολλά χρήματα, οπότε είναι ένας τομέας στον οποίο μπορείτε να δώσετε ένα άρωμα πολυτέλειας στον χώρο σας. Το ίδιο ισχύει και για το πόμολο της εξώπορτας, καθώς όπως λένε αρκετοί σχεδιαστές, είναι η "χειραψία" του σπιτιού, μιας και είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που ακουμπάμε κατά την είσοδο/έξοδο μας από αυτό.

 

Ντουλάπια κουζίνας

Παραμένοντας στον χώρο της κουζίνας, άλλος ένας τρόπος να της δώσετε καινούρια ζωή είναι τρίβοντας και βάφοντας τα ντουλάπια της στο χρώμα της αρεσκείας σας. Είναι μια δουλειά που δεν απαιτεί ιδιαίτερα πολύ χρόνο, και άρα είναι αρκετά οικονομική αν αποφασίσετε να πληρώσετε κάποιον επαγγελματία να την κάνει για λογαριασμό σας.

 

Ζημιές στο σπίτι

Αν έχετε μερεμέτια που χρειάζονται αντιμετώπιση, όπως μια βρύση που στάζει, μια πόρτα που τρίζει, μια πρίζα που είναι ταλαιπωρημένη κτλ, αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο και αντιμετωπίστε τα. Όχι μόνο θα ανεβάσουν την ψυχολογία σας επειδή θα γνωρίζετε πως το σπίτι σας δουλεύει στο 100%, αλλά θα συμβάλετε και στο φενγκ σούι του!

 

Φωτισμός

Αν έχετε παλιά φωτιστικά, διασκεδάστε την ιδέα να τα αντικαταστήσετε με καινούρια. Θα κάνουν το σπίτι σας πιο μοντέρνο, καθώς θα το "φέρουν" στη σύγχρονη εποχή. Για να μην χρειάζεται να τα αλλάζετε κάθε φορά που αλλάζουν οι μόδες, προτιμήστε φωτιστικά με διαχρονικό σχεδιασμό, που θα δείχνουν το ίδιο όμορφα και εντυπωσιακά σε 20 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς τους.

 

Διακόσμηση τοίχου

Αν επι δεκαετίες βασίζεστε στα ίδια αντικείμενα για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, ανανεώστε την εμφάνιση τους με την αγορά καινούριων πινάκων ζωγραφικής ή διακοσμητικών τοίχων. Αναλογικά με το μέγεθος τους, και ως αποτέλεσμα το αντίκτυπο που έχουν στη συνολική διακόσμηση του χώρου, το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό.

 

Εξωτερικός χώρος

Ισχύει για όλες τις κατοικίες, αλλά ιδιαίτερα για όσες διαθέτουν αυλή ή κήπο. Απομακρύνετε τα σκουπίδια, τα ξερά φύλλα και τα εργαλεία κηπουρικής από κοινή θέα. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε ένα πιεστικό και με αυτό να καθαρίσετε όχι μόνο τους εξωτερικούς σας τοίχους, αλλά και το γκαράζ ή την πυλωτή σας. Αν μένετε σε διαμέρισμα, τότε μπορείτε να ξεπλύνετε το πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία που διαμένετε. Με όλα τα παραπάνω, όχι μόνο θα γίνει ο χώρος σας πιο εμφανίσιμος, αλλά θα ανεβάσετε και την εμπορική του αξία, αν έρθει ποτέ η ώρα να πουλήσετε.

 

Διακοσμητικά

Φυσικά, από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα διακοσμητικά αντικείμενα. Εκτός και αν πρόκειται για μεγάλα αντικείμενα, από μόνα τους δεν αρκούν για να ανανεώσετε ριζικά την αίσθηση του χώρου σας, αλλά από την άλλη, ίσως να μην είναι και αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση, 1-2 καινούρια διακοσμητικά για το τραπέζι του σαλονιού, το γραφείο ή τη ραφιέρα σας θα σας δώσουν την αίσθηση του καινούριου για αρκετό καιρό. Μπορείτε να επεκτείνετε λίγο παραπάνω την αίσθηση αυτή αλλάζοντας τα μεταξύ τους θέση, για παράδειγμα με το να φέρετε κάποιο από τα διακοσμητικά που έχετε στο σαλόνι σας στην κρεβατοκάμαρα και το αντίστροφο.

 

Έχετε κάνει ήδη κάποιο από τα παραπάνω με σκοπό να ανακαίνισετε με μικρό κόστος αλλά γρήγορο αποτέλεσμα το σπίτι σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας, αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υπόβαλε ένα σχόλιο