6 απλά βήματα για να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης

6 απλά βήματα για να βρείτε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης

1. Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα από τα ράφια, ντουλάπια, τραπέζια κτλ και τοποθετήστε τα στο πάτωμα. Έπειτα, χωρίστε τα στις εξής κατηγορίες:

  • Αντικείμενα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και σας αρέσουν πολύ. Κρατήστε αυτά τα αντικείμενα.
  • Αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, που είχατε ξεχάσει πως τα είχατε ή που τα θεωρείτε άσχημα. Δωρίστε αυτά τα αντικείμενα σε οργανώσεις ή ανθρώπους που θεωρείτε πως θα τα απολαύσουν περισσότερο από εσάς.
  • Αντικείμενα με συναισθηματική αξία αλλά που αντικειμενικά τα θεωρείτε άσχημα και υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα είχατε στην κατοχή σας. Αποθηκεύστε τα σε κουτιά οργάνωσης και αποθήκευσης και τοποθετήστε τα σε μέρη που δεν είναι εμφανή αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως μια ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι.

 

2. Αναρωτηθείτε τι συναισθήματα θέλετε να σας προκαλεί το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Αυτός θα είναι και ο τελικός στόχος της αίσθησης και ατμόσφαιρας του κάθε δωματίου. Συνήθως, για την κρεβατοκάμαρα στοχεύουμε προς την ηρεμία και τη γαλήνη, για το σαλόνι προς κάτι σοφιστικέ και για την κουζίνα προς το μοντέρνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που εκφράζει τους πάντες, είναι απλά ένας γενικός κανόνας.

 

3. Επιλέξτε ένα μέσο να αποθηκεύετε εικόνες από το διαδίκτυο για μελλονική χρήση. Μια καλή επιλογή είναι το Pinterest. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις αποθηκεύετε τοπικά στο κινητό ή στον υπολογιστή σας ή ακόμα και να τις εκτυπώσετε.

 

4. Ξεκινήστε την έρευνα για ιδέες! Ο καλύτερος σας σύμμαχος είναι οι Google Εικόνες. Απλώς αναζητήστε όρους όπως "σαλόνι βιομηχανικό στυλ" και θα δείτε χιλιάδες αποτελέσματα αναζήτησης. Κάντε το αυτό για μία με δύο ώρες, συλλέγοντας εικόνες, και στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

 

5. Αφού έχετε πλέον αποθηκευμένες πολλαπλές φωτογραφίες από ιδέες που σας αρέσουν, ξαναδείτε τες και σημειώστε ποια είναι τα κοινά σημεία που έχουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορεί να σας άρεσαν οι χώροι με πολλαπλούς καθρέπτες, το μπλε χρώμα για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, το αντικέ στυλ στα έπιπλα κτλ.

 

6. Συγχαρητήρια, μόλις βρήκατε ποια στοιχεία διακόσμησης εκφράζουν το προσωπικό σας στυλ! Μην αγχώνεστε αν δεν ταιριάζουν όλα στις προκαθορισμένες κατηγορίες στυλ όπως "μοντέρνο", "βιομηχανικό", "boho" κτλ. Δεν υπάρχει κανένας άγραφος κανόνας που να λέει πως δεν μπορείτε να συνδυάζετε διαφορετικά στυλ διακόσμησης!

 

Εσείς νιώθετε πως το σπίτι σας αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ και γούστο; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας, αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο