5 απλά βήματα για την απόλυτη vintage διακόσμηση

5 απλά βήματα για την απόλυτη vintage διακόσμηση

Θέλετε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας σε vintage στυλ, ώστε να σας θυμίζει παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές; Ακολουθήστε τα παρακάτω 5 απλά βήματα και θα το πετύχετε εύκολα και γρήγορα!

 

Έπιπλα

Το πρώτο βήμα καλό είναι να γίνει με αντικέ έπιπλα σε ρετρό σχεδιασμό, μιας και λόγω μεγέθους θα έχουν και το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον χώρο σας. Vintage τραπέζια, σκαμπό και ραφιέρες είναι ένα καλό σημείο αφετηρίας. Δεν χρειάζεται να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στο vintage στυλ, και το βιομηχανικό στυλ ταιριάζει πάρα πολύ στην αισθητική αυτή και συνήθως είναι πιο εύκολο να το βρει κανείς σε ό,τι έπιπλο και να ψάχνει.

 

Ρολόγια τοίχου

Απαραίτητο στοιχείο σε κάθε vintage και βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, τα ξύλινα και μεταλλικά ρολόγια τοίχου θα συμπληρώσουν άριστα τα έπιπλα που αναφέραμε προηγουμένως. Προτιμήστε ένα oversized ρολόι τοίχου, ώστε να γίνει το επίκεντρο της προσοχής, ή 3 σε κανονικό μέγεθος, το ένα κοντά στο άλλο, σαν σύνθεση.

 

Διακοσμητικά τοίχου

Για την απόλυτη vintage αισθητική, δεν πρέπει να λείπουν από τον τοίχο σας και μεταλλικές πινακίδες, αφίσες με παλιές διαφημίσεις ή παλιές φωτογραφίες. Αν έχετε το χρόνο και το budget μπορείτε να ψάξετε σε παζάρια για αυθεντικά αντικείμενα, αλλιώς μπορείτε να προμηθευτείτε σύγχρονα διακοσμητικά τοίχου που μιμούνται το στυλ της εποχής αυτής. Ασφαλή επιλογή είναι και οι πίνακες ζωγραφικής με τοπία ή λουλούδια, καθώς διαθέτουν ένα διαχρονικό στυλ.

 

Δίσκοι σερβιρίσματος

Λέγεται συχνά πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, γι' αυτό φροντίστε να εφαρμόσετε το ρετρό στυλ και σε αντικείμενα "μικρότερης" σημασίας, όπως οι δίσκοι σερβιρίσματος. Επιλέξτε μεταλλικούς ή ξύλινους δίσκους σερβιρίσματος που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα βοηθήσουν στο να τους μεταφέρετε σε μια άλλη εποχή.

 

Διακοσμητικά

Για τις τελικές πινελιές, μην ξεχάσετε τα μικρότερα διακοσμητικά είδη. Προμηθευτείτε μεταλλικές μινιατούρες αυτοκινήτων, αεροπλάνων, καραβιών, καθώς επίσης και vintage φωτογραφικές μηχανές, πικάπ και γραφομηχανές και τοποθετήστε τα πάνω σε κάποιο βοηθητικό τραπέζι ή σε μια ραφιέρα. Μπορείτε επίσης, αν διαθέτετε επαρκή χώρο, να αγοράσετε και μια vintage ραπτομηχανή ή μια παλιά βαλίτσα. Είναι ίσως τα πρώτα αντικείμενα που έρχονται στο μυαλό των περισσότερων όταν ακούν τον όρο "vintage" και δεν είναι τυχαίο αυτό.

 

Εσείς είστε φαν της vintage διακόσμησης; Αν ναι, έχετε ήδη εφαρμόσει το στυλ αυτό σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας; Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες σας, αλλά και δικές σας προτάσεις και ιδέες!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο